Unde aterizează elicopterul?

> Amenajarea unei piste în curtea spitalului mai durează Elicopterul pentru trans-portul bolnavilor aflați în stare critică, de la spitalul sucevean la clinici de specialitate din țară, va putea ateriza, deocam-dată, pe terenul de sport al Liceului de Informatică, în-trucât amenajarea unei piste de aterizare corespunzătoare este un proces de durată, a afirmat ieri directorul general al Spitalului Județean, dr. Cristian Irimie. Acesta a pre-cizat că pista s-ar putea ame-naja pe un spațiu existent în apropierea aripii noi a spita-lului, în spatele Liceului de Informatică, dar sunt necesare demersuri care presupun timp: „Trebuie aviz de urbanism, aviz de construcție, iar proiectul trebuie făcut de un specialist. Apoi, să vedem statutul juridic al terenului, care nu aparține spitalului. Facem toate astea, dar du-rează. Nu e vorba de pus o simplă placă de beton, pista trebuie să reziste nu numai la greutate, ci și la intemperii. Ce facem, omorâm oamenii cu betonul?”
 

Din luna septembrie, bol-navii din județ aflați în situație critică vor putea fi trans-portați, gratuit, către clinicile universitare de specialitate cu un elicopter performant, pus la dispoziție de Ministerul Administrației și Internelor sistemului sanitar din județele Moldovei. Vor beneficia de transportul cu acest elicopter două categorii de urgențe: in-tervențiile primare, în cazul accidentelor rutiere soldate cu victime aflate în stare gravă, precum și al victimelor rezul-tate din calamități naturale, și intervențiile secundare, în cazul unor pacienți spitalizați, aflați în stare critică, care au nevoie de ajutor medical de urgență. Conducerea CJAS precizase, la începutul lunii, că, pentru a putea fi chemat elicopterul, spitalele ju-dețului trebuie să identifice spațiul unde să amenajeze piste de aterizare, iar în acest sens va sprijini cu bani și Con-siliul Județean.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: