O lecție de administrație

Am fost, nu demult, în comuna Cârlibaba, cu prilejul festivalului minorităților „Conviețuiri”. Poate că unii socotesc această așezare în rândul acelora uitate de lume. Mulți știu însă că localitatea Cârlibaba întrece prin frumusețe destule ținuturi cărora li s-a dus renumele pentru aerul tare și linia arhitecturală. Primarul Ilie Tironeac, ajuns la cel de-al doilea mandat înainte de a împlini vârsta de 40 de ani, s-a zbătut să aducă acolo până și magicul Internet. Era o dorință despre care îmi vorbea cu însuflețire în urmă cu aproximativ doi ani. Iată că visul i s-a împlinit, ca să nu mai vorbim de utilizarea la cote maxime a telefoniei mobile. Așa că, dacă ți-a trecut cumva prin minte că mergând la Cârlibaba te vei afla la capătul lumii, vei constata cu uimire că te afli chiar în miezul ei și că tu ești cel rămas în urmă, dacă nu prin vestimentație, atunci prin gustul pentru ambient, prin desăvârșirea de care dau dovadă cei pe care oamenii i-au ales în fruntea comunei.
 

Mălina Anițoaei

La Cârlibaba, l-am cunoscut și pe preotul Sorin Grădinaru, om umblat prin străinătăți, cu mare deschidere spre nou și care ar avea poate câte ceva de spus despre o anumită încrâncenare din sânul Bisericii. Fie ca această tabletă să însemne o provocare. Iar dacă, într-o vreme, cei din așezările de la munte erau chemați „la județ” pentru a fi instruiți, poate că azi rolurile se pot inversa. Primarul Tironeac îi poate chema pe orășeni pentru a le da o lecție de administrație. Iar lecția ar începe, firește, cu un zâmbet inconfundabil…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: