În zone defavorizate

Firme „vânate” de DGFP

În urma unui control efectuat de către inspectorii Autorității de control fiscal din cadrul DGFP Suceava, privind respectarea Ordo-nanței 24/1998, care face referire la ajutorul de stat acordat producătorilor din zonele defavorizate, au fost amendați 11 agenți economici cu suma totală de 206 milioane lei. „Agenții economici care au desfășurat activități în zone defavorizate au beneficiat de facilități fiscale precum scutirea la plata impozitului pe profit, până la atingerea nivelului maxim admis al ajutorului de stat, conform regulamentului aplicat de Consiliul Concurenței”, ne-a declarat Felicia Strugaru, șef serviciu contribuabili din cadrul DGFP.
 

Domnia sa a precizat că amenzile au fost aplicate pentru nereguli precum înre-gistrarea unor cheltuieli fără documente justificative sau pentru omiterea înregistrării unor venituri în contabilitate. „Una dintre aceste societăți nici măcar nu se încadra la Ordonanța 24/1998, deoarece făcea comerț și nu desfășura o acțiune de producție în zonă defavorizată”, ne-a spus doamna Strugaru. În urma controlului efectuat, inspec-torii financiari au stabilit, de asemenea, că firmele verifi-cate aveau debite suplimentare de 24,76 miliarde lei, dintre care 17,9 miliarde repre-zentând impozit pe profit, 95 milioane – datorii TVA, 5 mili-oane – impozit pe dividende, dobânzi de 5,17 miliarde și penalități de 1,45 miliarde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: