„Dalia” pentru 9 copii

În cadrul proiectului “Copiii mai întâi de toate”, Rețeaua de servicii alternative de tip familial a inaugurat marți, la Fălticeni, Casa de tip familial – modulul II „Dalia”. Proiectul a fost finanțat din fonduri Phare, iar investiția, de 50000 de euro, a presupus achiziționarea casei din strada Nada Florilor, a mobilierului și dotărilor necesare (o sală de club, trei dormitoare cu câte trei paturi fiecare, 2 băi, o bucătărie). Aici vor fi oferite condiții de tip familial pentru 9 copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, cu dizabilitate mintală. Astfel, cu ajutorul a opt referenți, se continuă procesul educativ și recuperativ compensatoriu și se pregătesc copiii pentru reintegrare în familia naturală.
 

Totodată, se urmărește atingerea obiectivelor proiectului care constau în realizarea unui contact între copii și comunitate, obținerea unui grad mai mare de control, autocontrol, autocoordonare și autonomie personală, precum și creșterea încrederii copiilor în sine, în familie, școală, comunitate și societate. Săptămâna viitoare încă șase copii cu nevoi speciale vor pleca la Vicovu de Jos, într-o casă de tip familial, iar în urmă cu câteva luni, la Fălticeni, a mai fost deschisă o casă de tip familial  „Domino”, astfel încât problema celor 75 de copii de la Centrul de plasament pentru copilul cu nevoi speciale „Lizuca” din Fălticeni este rezolvată. Valoarea totală a proiectului Phare 010401 SV 363, ce are ca solicitant și beneficiar Direcția pentru Protecția Copilului Suceava, este de 420327 euro, dintre care 80000 de euro sunt de la Consiliul Județean Suceava. La manifestarea de la Fălticeni au fost prezenți vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Stela Acatrinei, directorul Direcției pentru Protecția Copilului Suceava, Gheorghe Straton, coordonatorul proiectului, Maria Pă-văloaia, reprezentanți ai Primăriei și ai Direcției pentru Protecția Copilului Suceava. După tăierea panglicii inaugurale preotul Gheorghe Lungu a oficiat o slujbă de sfințire a noii case pentru copii cu nevoi speciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: