Amorțeala din politică

De câteva zile Corneliu Vadim Tudor și-a făcut apariția scoțând lumea politică dintr-o evidentă amorțeală. Zică lumea ce-o zice, dar viața fără Vadim nu mai este chiar așa de palpitantă. Politicienii noștri nu au sânge în ei, cum s-ar spune, n-au nici sare, nici piper în discursuri. Cât despre curaj… acesta nici nu poate fi adus în discuție. De la o vreme, intervențiile spu-moase ale lui Traian Băsescu au devenit șterse și oarecum marcate de oboseală. Din Băsescu de altădată a rămas parcă o copie premeditat greșită. Cât despre domnul Tăriceanu, domnia sa parcă și-ar face vânt în arena politică pentru a se confrunta cu un rival închipuit. Domnul Tăriceanu parcă ar vrea să existe, dar nu-i reușește întotdeauna.
 

Mălina Anițoaei

Prin lupa ascuțită a ro-mânului de rând se con-turează expresiile lui Mircea Geoană, surprinzător de colțuros pentru un fost diplomat elegant și cuminte. De atâta plictiseală îți vine să spui că mai palpitante erau disputele dintre Ion Iliescu și Adrian Năstase, pe vre-mea când se iubeau și de aceea se tachinau. Încetul cu încetul, toată lumea riscă să devină de acord cu toată lumea, dacă putem spune așa, și asta ar fi deosebit de trist și neconstructiv. Dacă Vadim se întoarce în forță, cel puțin vom avea ce privi la televizor și, cine ști-e, dacă la orizont nu se con-turează omul potrivit la locul potrivit… Până la urmă și a fi politician este un talent pe care, lucru evident, mulți dintre cei aflați în posturi cheie nu îl au.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: