Allahu Akbar!

La schimb: dintr-o înălțătoare pornire de jertfire de sine și din nețărmurit simțământ patriotic, dl Dan Voiculescu s-a propus pe sine însuși la troc cu ziariștii captivi în Irak. Oferta îl onorează, însă fezabilitatea ei stă sub semnul îndoielii (ceea ce Domnia Sa nu s-ar putea să nu știe!), și asta din elementarul motiv că pentru cei misterioși ciuhapi, ca și pentru restul lumii cu știință de aritmetică, unu nu-i egal cu trei, clar! Căci ar fi de mai mare mirarea ca răpitorii să aibă habar cine e dl Voiculescu și cât valorează el în România. Asta și cu condiția să știe cam pe unde se află astă țară în lumea necredincioșilor, lucru la fel de îndoielnic, de vreme ce și pentru o bună parte dintre occidentalii civilizați și mai mult sau mai puțin creștini țara de la gurile Dunării și de la porțile Orientului e un fel de terra incognita.
 

Apăi dac-ar ști, altă făină s-ar măcina la moara răscumpărărilor. Aș paria un dolar (pe care nu-l am) contra un leu greu (pe care-l voi avea odată și-odată) că mascații războinici ai Profetului ar ridica deștu’ de pe trăgaci, ar tăifăsui îndelung, în fum de narghilele, și-ar hotărî într-un sfârșit să-i lase în plata lui Allah pe cei 800 de ghiauri din Kara-Iflak, care nu trag decât în caz de sunt atacați, să accepte trocul și, mai apoi, să ni-l restituie pe liderul PUR viu și nevătămat, contra, firește, unei juste și babane recompense. Și uite-așa ar rămâne marele umanist și fără teveu, și fără jurnal, și fără alte cele, de l-am vedea pe Hăsănel ibn Divertis ibn Toni Grecu mai mare preste ha-rem, iar ’’Mariustucă-șou’’ la Al-Jazera chemându-se, firește, ’’Djihadul de la miezul nopții’’. Se clocește însă o întrebare, în capul nostru cel rumânesc, adică doldora să crape de scenarii: ce s-ar întâmpla de paradigmă, dacă, acceptând inițial târgul, avantajos pentru toată lumea (mai puțin pentru dl D. V.), arapii s-ar răzgândi peste noapte (cum din nefericire s-a mai văzut!) și harști, la gâtul nefericitului ostatic? Ar rămâne partidul fără cap? Ar! (Nu bateți în lemn, că-i doar o supoziție, așa ca să ne treacă timpul!). Da dar și Antena și Jurnalul, cum și alte bunuri mișcătoare și nemișcătoare, în patrimoniul național ar rămâne! Doar Allah e mare și, oricare ar fi numele său în felurite graiuri și credințe, se va milostivi, poate, și-i va lăsa pe cei trei nevinovați în viață și în libertate. Zicea un scriitor ferenghi: (Albert Camus): ’’O viață de om nu va-lorează nimic, dar nimic nu valorează cât o viață’’. Un om și el acolo, adică al Dv. VIOREL DÂRJA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI