Suceava nepregătită să facă față unor calamități

Municipiul reședință de județ este total descoperit în fața unor catastrofe naturale. Semnalul de alarmă a fost tras de edilul-șef, Ion Lungu, care a declarat că pe hârtie toate sunt bune și frumoase, dar, în realitate, sistemul nu funcționează. Domnia sa a exemplificat cu o ploaie torențială din vara anului trecut. În timp ce, în zona Primăriei, apa ajunsese la un metru și jumătate, după două ore de stat în stradă, pri-marul n-a vă-zut țipenie de lucrător al protecției ci-vile sau pom-pierilor.
 

„O spun cu toată responsabilitatea, nu suntem pregătiți pentru situații de calamități”, a spus Ion Lungu într-o conferință de presă, adăugând că, teoretic, relația cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență este una normală. Ocupantul fotoliului din Areni a precizat că nu funcționează nici măcar sistemul infor-mațional și, de aceea, va avea întâlnire cu factorii de răspundere și se vor lua măsurile necesare. „În primul rând va fi pus la punct acest sistem, pentru că nu avem cu cine discuta. Vom face ca acesta să fie operațional și funcțional”, a subliniat edi-lul-șef. Inventariate vor fi adăposturile de urgență, pentru se vedea dacă sunt funcționale și libere de sarcini. Abordate vor fi, de asemenea, și problemele canalizării, care este subdi-mensionată și, în proporție însemnată, colmatată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: