Deputatul Ștefan Tcaciuc

„La conducerea României și a Ucrainei sunt doi președinți buni“

Reprezentatul minorității ucrainenilor în Parlamentul României, deputatul Ștefan Tcaciuc, care a făcut parte din delegația ce l-a primit, pe 21 aprilie, pe președintele Viktor Iușcenko, a declarat ieri, în-tr-o conferință de presă, că, la Cotroceni, s-au purtat discuții fructuoase privind viitorul relațiilor dintre cele două sta-te. „Au fost trei puncte pe or-dinea de zi, ca să spun așa. Unul s-a referit la problemele românilor din Ucraina și ale ucrainenilor din România, al doilea – la reglarea teritorială între cele două țări privind Insula Șerpilor, platoul continental etc., și al treilea – la problema Transnistriei.
 

Noutatea în relațiile bilaterale o constă faptul că acea comisie mixtă delegată cu soluționarea a-cestor chestiuni va fi condusă de chiar cei doi președinți, dl Băsescu și dl Iușcenko. O co-incidență fericită face ca la conducerea celor două state să fie prezenți doi președinți buni. Am încredere că toate punctele nevralgice dintre Ro-mânia și Ucraina vor fi rezol-vate”, a spus deputatul. Sursa citată a adăugat că, în curând, la Timișoara și Sighe-tul Marmației, se vor înființa două consulate ucrainene, care vor veni în sprijinul cetă-țenilor români din aceste zone care vor să obțină viza obliga-torie. Mai mult, în perspectivă este și înființarea a Centrului Cultural Român la Kiev și a Centrului Cultural Ucrainean la București.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: