În martie, în râul Suceava au ajuns ape industriale uzate ce depășeau de peste două ori încărcătura maximă în substanțe organice

Ambro a contestat în instanță amenda de mediu

Conducerea societății de celuloză și hârtie Ambro Su-ceava a contestat în instanță amenda de 200 de milioane de lei aplicată de comisarii re-gionali de mediu în martie, du-pă ce aceștia au constatat că în râul Suceava au fost de-versate ape uzate neepurate. Afirmația a fost făcută de Constantin Hutupaș, șeful Co-misariatului Regional al Gărzii de Mediu, domnia sa susținând că există suficiente motive pentru ca firma Ambro, membră a grupului francez Rossman, să nu aibă câștig de cauză în demersul său.
 

Luna trecută, lucrătorii specializați Comisariatului Regional de Mediu constatat că în râul Su-ceava au ajuns ape industriale uzate ce depășeau de peste două ori încărcătura maximă în substanțe organice, admisă de standardele în vigoare și de autorizația de gospodărire a apelor. Consecință a închide-rii mai multor secții și pregă-tirii pentru trecerea în conser-vare a instalațiilor și utilaje-lor, volumul de ape uzate îndreptate spre stația de epurare a ACET a fost mai mare decât capacitatea bazinului de stocare, reziduurile revărsându-se neepurate în râul ce traversează zona industrială.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: