PD Câmpulung Moldovenesc s-a „scuturat“ de un vicepreședinte nesincer

La doar două zile după ce a devenit, prin votul Consiliului de Coordonare Local al PD Câmpulung Moldovenesc, vicepreședinte, dl Viorel Catargiu, fost președinte local și la PUR, a rămas și fără funcție, dar și fără calitatea de membru de partid al PD. Președintele câmpulungean al PD, dl Ion Badale, a luat această decizie pentru că a constatat că dl Catargiu nu a fost sincer în declarații la reîntoarcerea sa în PD, iar în prezent păstrarea sa ca membru ar însemna încălcarea unui protocol încheiat între partidele aflate la guvernare, protocol prin care semnatarii se angajează, între altele, să nu își atragă membrii unii altora.
 

Decizia survine după ce s-a aflat că dl Ca-targiu a fost simultan, vreme de 3 luni, membru PD și președinte al organizației locale PUR, fără a anunța vreuna dintre formațiuni despre această situație. Cu prilejul reuniunii pentru alegerea BPL al PD la Câmpulung Moldovenesc, apariția lui Catargiu printre candidați a fost o surpriză, dar cel puțin doi membri marcanți ai organizației locale au susținut că acest candidat nu a avut niciodată adeziune la PUR și a revenit în PD, partidul din care a plecat pentru o vreme, încă din luna noiembrie 2004. Afirmațiile au sporit mirarea, pentru că Viorel Catargiu, fost candidat pentru funcția de primar al municipiului din partea PUR, a îndeplinit funcția de președinte local al PUR până pe 16 februarie, dată la care a fost eliberat din funcție de conducerea județeană PUR pentru slabe rezultate, fără a fi exclus din partid. Conducerea județeană a PUR a fost surprinsă de vestea că dl Catargiu, care nu a anunțat niciodată că ar fi părăsit partidul, a devenit membru cu funcție de conducere în PD, deși există un protocol între formațiunile politice. După precizările făcute publice de PUR, conducerea locală a PD și-a dat seama că proaspătul vicepreședinte nu a fost foarte sincer față de nici unul dintre cele două partide, așa că a luat măsuri. Într-un comunicat semnat de președintele Ioan Badale, PD Câmpulung Moldovenesc a precizat: „Din informațiile pe care le aveam știam că dl Catargiu nu a fost membru al PUR, ci doar simpatizant al acestui partid, candidând pe listele lor din această postură. În aceste condiții, dumnealui avea posibilitatea de a reveni în rândurile PD. În momentul de față, când avem informațiile necesare, știm că prin revenirea dumnealui în cadrul organizației noastre se încalcă protocolul de guvernare încheiat între PNL, PD, PUR și UDMR. În aceste condiții, considerăm că adeziunea dumnealui la PD este nulă, iar locul pe care l-a ocupat în BPL dl Catargiu rămâne vacant și urmează să fie validată o altă persoană la următorul Consiliu de Coordonare Local”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI