Șcheia

Cartierul boșilor suceveni crește liniștit la umbra legii

> „Grădina cu merele de aur” și Prâslea cel voinic, în variantă modernă Cartierul de vile rezidențiale ridicat peste noapte pe ceea ce s-a numit Aerodromul Șcheia va fi, în ciuda marii-mici furtuni iscate prefectural-polițienesc etc., după instalarea noii guvernări, unul cu acte în regulă. Boși ai Sucevei – judecători, procurori, șefi din administrativul județean și local – vor avea până și o biserică la care să jure că nici usturoi n-au mâncat ș.a.m.d., a cărei piatră de temelie s-a și pus, cu sprijinul enoriașilor (de culoare alta decât cetățenii ce sălășluiesc de cealaltă parte a drumului).
 

Șcheia

În momentul de față, la Primăria Șcheia, nu există decât PUD-uri (planuri urbanistice de detaliu) pentru 97 de parcele, întocmite în 1997, față de 1500, la cât se ridică numărul lor în 2005. „Un PUZ (n. red., Plan Urbanistic Zonal) nu există, de asemenea”, ne-a spus viceprimarul de Șcheia, Octavian Dârja. PUG-ul (Plan Urbanistic General) este în lucru la firma Varesso, aparținând fostului șef al Oficiului de Cadastru, Titi Petrea. Aceeași societate, de altfel, este implicată în dosarul penal „Aerodromul”, aflat în cercetări la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sucea-va. Edilii șcheieni spun că PUG-ul a fost comandat dina-intea venirii lor la conducere, sub contract ferm, și că rezilierea e dacă nu imposibilă, cel puțin inoportună. Drumurile cartierului rezidențial, deja trasate și, deocamdată, balastate prin grija Primăriei, vor prinde contur în perioada imediat următoare. În atenția edililor șcheieni stă un parteneriat public-privat generator de fonduri. În privința existenței gazului metan, acest lucru e ca și realizat de către filiala suceveană a Distrigaz, doritorii neavând altceva a face decât să se „înțepe” în rețea, după caz, contra cost, bineînțeles. Partea electrică a cartierului de vile va fi rezol-vată numai prin contribuția proprietarilor, de la 1 aprilie, Electrica, potrivit noilor direcții ale economiei naționale, luându-și, se pare, mâna de pe sectorul public. Rezultatele verificării co-misiei instituite la nivel prefectural întârzie să apară. Până una alta, șcheieni sau nu, rezidenții cartierului de lux stau bine mersi cu contractele de cumpărare/autorizațiile de construcție în dinți, protejați de măria sa Legea. E puțin probabil că cineva le va putea face, în condițiile dovedirii vreunei rea-credințe, ceva/undeva/cumva/cândva. Primăria din Șcheia trebuie, obligat – forțat, să se ocupe, prin natura funciar-edilitară a lucrurilor, de „grădina cu mere de aur”. Prâslea cel voinic, recte Prefectura & Co, are prea puține căi de a contracara, la spartul târgului, opulența unei virtuale ilegalități. De bine, de rău, viceprimarul Octavian Dârja ne-a declarat: „Noi trebuie să administrăm, din punct de vedere al legii, și această parte a comunei, nu putem face abstracție de ea. Ne vom face datoria față de orice locuitor al acestui cartier”.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI