„Trebuie să strângem rândurile și să dregem busuiocul” (Pavel Badea, încă antrenorul oltenilor)

Vine iarăși primăvara…

Cu sabia muzeografului Dinel (îndrăgostit fără leac de epoca auriferă) deasupra capului, Pavel Badea așteaptă azi sentința. Iubind Craiova, antrenorul juveților și-a prelungit nebulosul interimat și va ieși din scenă fluierat și ironizat. Evident, merita o altă soartă. Geaba varsă diaspora oltenească lacrimi de crocodil. Gâlcevile se țin lanț. Privind clasamentul, soarta Craiovei Minima pare pecetluită. Dl Staicu, omul din comuna Leu, păstorește o trupă de „lei” jigăriți, încă nădăjduind că vor ciuguli punctele salvatoare. Fiindcă meciuri mai sunt. Nici afuriseniile revărsate din belșug, nici bocitoarele de profesie nu vor salva însă echipa. Cârțu, cândva gonit din Bănie, a scufundat (cu ajutorul lui Marius Sava) trupa vlăguită a oltenașilor, iscând, pe lângă Balș, și nervozitatea fanilor.
 

Ce va fi? Dubla cu Farul nu prea lasă șanse. Oricum, nici retrogradarea Științei n-ar fi un cataclism național. S-au văzut și cazuri mai cu moț (vezi, de pildă, Napoli). După cum nici eliminarea Stelei n-ar fi o ca-tastrofă. Visul steliștilor, taxat de presa spanio-lă drept un „discurs suprarealist”, s-a cam eva-porat după egalul scos în Ghencea. Să nu uităm, băieții lui Zenga au întâlnit „echipa momen-tului” din campionatul iberic. După capul bigot al lui Jiji, bușind recent Maybach-ul vișiniu, mergem (din nou!) în Spania pentru „a răzbuna” soarta unor românași umiliți la frontieră. N-ar trebui să uităm că respectivii nu prea erau cu actele în regulă. Într-o discuție cinstită, ar trebui să cercetăm oglinda, descoperind taman metehnele proprii. S-ar cuveni să aplaudăm, totuși, cariera europeană a Stelei, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece. Optimismul debordant al patronului piperan și erupțiile sale de maha-lagism televizat transformă până și acest egal smuls acasă într-un mare avantaj. Da, vorba unui comentator, Steaua începe să semene cu o echipă europeană. Dar mai e mult până de-parte. Și dacă e să vorbim de răzbunare, mă tem că Villareal-ul ar avea de răzbunat trufașa Valencia, scoasă din cursă de o trupă din Est, faimoasă doar prin performanțele de altădată. Fernando Roig, proas-păt bunicuț, președin-tele celor de la Villa-real, a arătat cu dege-tul vinovatul: „Singu-ra vină o are Valencia, că nu a eliminat Stea-ua”. Și, astfel, echipa s-a desfătat cu câteva obositoare plimbări, descoperind „infernul” din „micul Paris”. Întâi vremea potrivnică (sau cum eminescian ar traduce Meme Stoica „râul, ramul”), apoi tornada galeriei, aprinsă de co-toriada de pe la porțile din Ghencea, iscând prin năvala culegătorilor un nou sport de car-tier. Și nu în ultimul rând, delirul becalian. În-furiat că vreo șase autocare n-au fost primite în țara lui Raul, Gigi al nostru a decretat: „o să-i scot eu din Europa”. Mă rog, suntem în aștepta-re, verdictul se amână până duminică, dar nu-mi prea vine să cred că filosoful piperan va avea câștig de cauză. El se vede deja în finală, a comandat statuete de aur pentru jucători și spune fără să clipească că „submarinul galben” a traversat Europa fără rost. Ar mai fi de doi bani speranță pentru retur, dar, cum Steluța n-a înscris în deplasare, e aproape imposibil s-o fa-că pe El Madrigal. De-a Domnul să ne înșelăm! Până atunci (adică până mâine), dl Becali deși a promis că devine „un om liniștit”, se dă în stambă. Mereu cu sămânță de scandal, oploșit de televiziunile doritoare de rating, deversând pe toate canalele o mârlănie urzicată, respectivul a devenit ditamai personaj național. Și alții încă, de același soi, populând lumea fotbalului cu încâlcitele ei ițe financiare. Va face cineva lumină? Sarcina mi se pare chiar mai dificilă decât o prezumtivă calificare a Stelei. Oricum, singura certitudine care ne răsfață este iminenta sosire a primăverii…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: