Handbal masculin, Campionatul European

Suceveanul Daniel Stanciuc, una dintre revelaţiile naţionalei României

Echipa naţională masculină şi-a încheiat parcursul la campionatul european cu o înfrângere previzibilă în faţa Croaţiei, scor 25-31. N-a fost un eşec umilitor, asta pentru că, pe de o parte, Croaţia n-a forţat, fiind deja calificată în grupele principale, iar pe de altă parte, jucătorii noştri au avut momente de joc bun. Din păcate, doar momente, asta a fost problema în toate partidele, acesta fiind şi lucrul de care Xavier Pascual se temea înainte de competiţia din Germania.

La acest moment, trebuie să ne mulţumim că suntem acolo, alături de cei puternici, fiindcă mai mult nu se poate, asta e valoarea jucătorilor. E important că nu ne-am făcut de râs, dar trebuie spus că nici n-am rupt gura târgului.

Din nou, suceveanul Daniel Stanciuc a fost pe lista marcatorilor şi a mai reuşit acţiuni şi pase de excepţie. Trebuie de menţionat faptul că tânărul sucevean de doar 19 ani a fost una dintre revelaţiile selecţionatei României, mai ales dacă ne gândim la faptul că el a evoluat pe postul de conducător de joc.

Problema majoră a naţionalei României este legată de un lucru clar şi grav care se regăseşte nu doar în handbal, prea mulţi jucători străini evoluează în campionatele României. Este imposibil să te măsori cu o echipă care are mai mult de jumătate dintre jucători proveniţi din fosta Iugoslavie, sportivi valoroşi, dar care blochează accesul tinerilor români spre marea performanţă.

Croaţia – România 31-25 (16-12)

Croaţia: Kuzmanovic (6/22), Mandic (1/10) – Klarica 7/9, Sostaric 4/4 (1/1 de la 7 metri), Kusan 4/4, Jelinic 4/5, Karacic 3/4, Glavas 3/4 (0/1 de la 7 metri), Srna 3/4, Cindric 2/5, Lucin 1/3, Mihic, Duvnjak, Maras 0/2, Sipic. Antrenor: Goran Perkovac.

România: Iancu (2/12), Vasile (8/28) – Negru 9/11 (7 din 7 de la 7 metri), Grigoraş 3/6, Buzle 3/7, Stanciuc 2/5, Nistor 2/3, Cumpănici 2/2 Dedu 2/3, Sadoveac 1/3, Drăgan 1/2, Ilie, Rotaru 0/1, Militaru, Racoţea, Caba. Antrenor: Xavier Pascual.

În turul I al Cupei României, CSU Suceava va juca la Poli Timişoara

Federaţia Română de Handbal a anunţat programul meciurilor din Turul I al Cupei României. La debutul în această competiţie, CSU Suceava va juca pe terenul prim-divizionarei SCM Poli Timişoara.

CSU Suceava a câştigat medalia de bronz în ediţia precedentă a Cupei României, după un parcurs remarcabil în Final Four. Băieţii noştri au învins în finala mică CSM Bucureşti cu 35-29, după ce în semifinale au cedat în faţa celor de la CSM Constanţa la capătul a patru reprize de prelungire.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI