În perspectivă

Călătorii gratuite în fiecare zi de vineri a lunii

> Proiectul „Vinerea verde” va fi extins la câte patru zile de călătorii netaxate în fiecare lună, susţine Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei

Programul „Vinerea verde” continuă, „iar toţi sucevenii, şi nu numai, vor beneficia de gratuitate la transportul public local în fiecare primă zi de vineri a lunii”, face cunoscut Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava. Adjunctul şefului sucevean informează că de când a început implementarea proiectului, respectiv de pe 7 aprilie 2023 şi până la această dată, în „Vinerea verde” 551.190 de călători au circulat gratuit cu mijloacele de transport electrice ale TPL. „Dacă facem o comparaţie cu celelalte zile de vineri din lună, în aceeaşi perioadă numărul de călători a fost de 539.291, unul mai mic, ceea ce înseamnă că proiectul încurajează oamenii să lase maşinile acasă şi să folosească mijlocul de transport în comun, pentru un mediu înconjurător mai sănătos, precum şi pentru fluidizarea traficului” a declarat Harşovschi. Viceprimarul precizează că se lucrează la proiectul înfiinţării parcului fotovoltaic, după ce în luna martie primăria a fost notificată cu privire la acceptarea la finanţare a primei etape a acestuia. „Parcul fotovoltaic ar urma să distribuie energie electrică către toate unităţile de învăţământ din municipiul Suceava, precum şi autobazei electrice, motiv pentru care ne dorim ca Vinerea verde să fie implementată în fiecare zi de vineri din lună” a subliniat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei. Finanţatorul proiectului Parcului fotovoltaic este Ministerul Energiei, prin Fondul pentru modernizare, Apelul Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei din surse regenerabile pentru autoconsumul entităţilor publice. Valoarea totală a proiectului Parcului fotovoltaic, etapa I, cu TVA inclusă, este de 12,12 milioane de euro, puterea Compartimentului 1 fiind de 6,002 MW. Pe 24 mai 2024, Primăria Suceava a depus la Delgaz Grid, în vederea avizării în Consiliul tehnico-economic, a documentaţiilor pentru studiul de soluţie şi studiul de impact.

Un comentariu

  1. Nimic nu e gratuit.
    Sucevenii platesc toti taxe si impozite iar Hars-covid nu face decat sa ia banii astia de la toti si sa dea parte din ei doar la cativa care folosesc autobuzele.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI