David Arcip, vicecampion la International Team Montage Championship Craiova

David Arcip, tânărul tenismen din Fălticeni, a reuşit performanţe remarcabile la ultimele două concursuri internaţionale Tennis Europe U14, desfăşurate în România. După ce a câştigat Premium Trophy Câmpina by Tennisshop, David Arcip, membru al lotului României U14, a participat la Tennis Europe U14 International Team Montage Championship din Craiova, desfăşurat între 3 şi 7 iunie 2024. La acest eveniment au participat sportivi din Germania, Spania, Bulgaria şi Ucraina.

În proba de simplu, David a ajuns până în sferturile de finală, unde a fost eliminat de partenerul său de dublu, Tudor-Alexandru Preda.

În proba de dublu, împreună cu Tudor-Alexandru Preda, legitimat la Clubul Sportiv Steaua Bucureşti, au câştigat titlul de vicecampion, eliminând, rând pe rând, echipe închegate formate din sportivi din România şi Germania. Echipa celor doi români a întâlnit în primul tur echipa formată din Andrei Borcan şi Florea Nectarie, de care a trecut cu scorul de 6-3; 6-2. Au urmat sferturile de finală unde au întâlnit echipa germano-română formată din Matei Crăciun şi David-Gabriel Gioana, pe care a învins-o cu scorul categoric 6-0; 6-1. Semifinalele concursului a adus faţă în faţă două echipe din România, câştigătoare fiind echipa Arcip – Preda, care a obţinut astfel calificarea în finala turneului Tennis Europe de la Craiova. Finala s-a desfăşurat împotriva unei echipe solide, formată din alţi doi membri ai lotului naţional U14 al României, respectiv David Cercel şi Patrik Boldut, care a învins echipa Arcip-Preda cu scorul de 6-4; 6-4.

Rezultatele obţinute de David Arcip consolidează încrederea tânărului sportiv din Fălticeni, care urcă pas cu pas în clasamentul european. Antrenorul său, Ferry Lechner, îl pregăteşte minuţios pentru competiţiile viitoare din calendarul Tennis Europe.

„Continuitatea, încrederea reciprocă şi comunicarea extraordinară dintre mine şi antrenorul Ferry Lechner, care îmi este alături din anul 2018, s-a reflectat în rezultate deosebite atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Mulţumesc frumos tuturor sponsorilor care fac posibilă deplasarea mea la concursurile europene şi cadrelor didactice de la Şcoala Gimnazială nr.30 Braşov, pentru susţinere şi înţelegere”, a declarat David Arcip.

Următorul turneu Tennis Europe U14 la care va participa David Arcip se va desfăşura la Ulm, în Germania. Îi urăm mult succes tânărului sportiv!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI