Cine a băgat Opoziţia în ceaţă?

Iaca am intrat în anul electoral 2024 şi partidele de opoziţie, după un an în care, în afară de scandaluri groteşti şi selfie cu mobilul, n-au reuşit măcar o moţiune de cenzură, iar acum nu-şi găsesc mesajul cu care să câştige alegerile. Liderii lor bâjbâie prin spaţiul public făcând declaraţii care de care mai belicoase, ca să pricepem noi profanii cât de forţoşi sunt ei, iar noi încercăm să ghicim totuşi care vor fi vectorii principali meniţi să le aducă voturile necesare pentru a putea alcătui o majoritate de guvernământ şi a dărâma actuala coaliţie PNL – PSD. Că numai aşa cu hau-hau şi palavre aruncate prin studiouri TV nu vin voturile, iar alegătorii trebuie să ştie pe cine şi pentru ce votează.

Din ce se vede, Opoziţia e încă somnolentă, nefiind în stare să ne spună nimic despre politicile economice sau sociale ale următorilor 4 ani, cea mai importantă misiune a oricărui guvern, însă face promisiuni pentru oamenii necăjiţi, ceea ce social-democraţii fac de 34 ani. Nimic despre poziţia României pe plan internaţional, nici despre integrarea mai profundă în structurile euro-atlantice, nimic despre războiul din preajmă, nici despre pregătirea populaţiei şi a forţelor de apărare.

Evident că AUR, USR, SOS, PMP, Forţa Dreptei… nu stau chiar degeaba, ci duc o bătălie surdă în presă, la TV cu guvernanţii, repetând papagaliceşte: n-aţi făcut nimic, nu sunteţi capabili de nimic, vai de ţara noastră, Austria şi-a bătut joc de voi, suntem sclavii UE, lumea e gata să iasă în stradă şi să vă măture de la butoane, Ciolacu minte cum respiră, Ciucă e bâlbâit şi nu le are cu politica, Iohannis n-are grijă de popor, ci de golf, excursii pe banii noştri şi lux. Nimic, pe toate planurile… Şi plictiseală.

Cu care însă nu va fi câştigată guvernarea. Totuşi PMP, Forţa Dreptei, fie şi într-o construcţie electorală cu USR, se bat cică pentru reforme economice şi sociale în sensul celor cerute de UE, în timp ce SOS-ul Dianei Iovanovici-Şoşoacă primeşte lumina de la ambasada Rusiei sperând că Putin o va pune prim-ministră, iar AUR se dezice pe faţă de Putin, numai că pe din dos finanţatorul şi proprietarul AUR Marius Lulea a renovat clădirea fostelor servicii secrete ruseşti (NKVD) din bulevardul Primăverii, aşa că suveranismul lui George Simion e simplă abureală pentru fraieri – în fapt Şoşoacă + Simion ne vor închina din nou Kremlinului lui Putin, pe principiul că lumina vine de la Răsărit. Ne-a venit 45 de ani, dar cu cartele la benzină, cu takimuri şi adidaşi în galantare şi n-a fost deajuns. Ştiu uitucii că eram obligaţi din clasa I să învăţăm limba rusă şi să cântăm imnul sovietic? Pe cine vor să prostească? Nu degeaba, Nicolae Ceauşescu este personalitatea a cărui icoană o vor pe stindardul României.

AUR şi SOS nu sunt interesate de viitorul unitar al României, nici de emanciparea în fapt a cetăţenilor Republicii Moldova, nu degeaba George Simion a fost expulzat de moldoveni, de aceea naţionalismul lor este unul fals, de paradă, iar patriotismul lor este doar declarativ. Fac uz de ele numai pentru voturi şi pentru a acuza partidele de la putere de lipsa „dragostei de neam şi ţară“, ceea ce le permite să se împăuneze cu titlul de „salvatorii naţiei“, ca şi legionarii dinainte de război.

Acum să nu trageţi concluzia că principalul partid al Puterii stă mai bine la capitolul mesaje pentru alegerile viitoare, din contră, marii specialişti PR şi influenceri ai PSD nu au reuşit să depăşească faza primitivă a campaniilor electorale bolşevice, ieşind zi şi noapte cu găselniţe că râd şi curcile: Marcel Ciolacu taie în carne vie, Ciolacu execută prefecţii, Ciolacu măreşte salariile şi pensiile, Ciolacu taie pensiile speciale, Ciolacu începe nebunia, Ciolacu pune pe jar…, ca şi cum Ciolacu e dictatorul omnipotent, fără guvern, fără parlament, în mâna lui fiind soarta noastră, iar ceilalţi miniştri nu au măcar dreptul să scoată capul.

De liberali, un singur lucru. Nu şi-au încheiat vacanţa de Crăciun.

De aceea nu exclud varianta desfăşurării campaniilor electorale ca şi până acum, fără programe electorale serioase: ne uităm la pozele personajelor şi le alegem după ochi frumoşi, iar după 4 ani ne plângem iarăşi că… nimic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI