Premierul slovac Robert Fico a fost externat

Premierul slovac Robert Fico spune că ar putea reveni la muncă în câteva săptămâni, după ce a fost împuşcat în abdomen de către un bărbat.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a postat un discurs online, fiind prima sa apariţie de când a fost grav rănit într-o tentativă de asasinat în urmă cu trei săptămâni, notează The Guardian.

Într-un discurs preînregistrat, postat miercuri pe Facebook, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, Fico a declarat că atacul i-a provocat daune grave sănătăţii.

În cadrul videoclipului publicat, Fico a promis că se va întoarce la muncă la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie şi a declarat că nu simte „nicio ură” faţă de atacatorul său. ,,Îl iert”, a spus el, adăugând că nu plănuieşte nicio acţiune în justiţie împotriva agresorului, potrivit Euronews.

Cu toate acestea, el a atacat opoziţia şi alte persoane, spunând: „La urma urmei, este evident că el a fost doar un mesager al răului şi al urii politice”.

Robert Fico a fost împuşcat în abdomen în data de 15 mai, în timp ce îşi saluta susţinătorii în oraşul Handlová, la aproximativ 140 km nord-est de capitala Bratislava. La scurt timp după eveniment, agresorul a fost arestat.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI