Comerţul cu flori şi animale de companie, cât şi activităţile de pompe funebre, verificate de inspectorii de muncă

 > Lucrătorii din domeniile controlate „se confruntă, în anumite condiţii, cu riscuri de accidentare sau de îmbolnăvire profesională” arată Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava

Angajatorii din domeniile cultivarea şi comerţul plantelor, activităţile de pompe funebre, comerţul cu animale de companie şi hrană pentru acestea au făcut obiectul unei campanii de controale desfăşurată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava. Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, verificat a fost modul în care sunt respectate prevederile legale privind contractele individuale de muncă, precum şi cele referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă. Printre cele mai frecvente neconformităţi constatate în domeniul relaţiilor de muncă se numără datele transmise în REVISAL tardiv, incomplete sau eronate; lipsa evidenţei orelor de muncă; neacordarea sporului de repaus săptămânal şi lipsa contractului individual de muncă la locul de desfăşurare a activităţii. Între principalele nereguli depistate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se înscriu instruirea incompletă; organizarea necorespunzătoare a activităţii de prevenire şi de protecţie; instrucţiuni proprii neadaptate; neasigurarea controlului medical periodic; lipsa echipamentelor individuale de protecţie corespunzătoare; neorganizarea activităţii de acordare a primului ajutor; depozitarea incorectă a materialelor, cât şi obstrucţionarea cu marfă a căilor de acces. „Lucrătorii din domeniile menţionate se confruntă, în anumite condiţii, cu riscuri de accidentare sau de îmbolnăvire profesională, fapt ce determină un număr mare de accidente cu incapacitate de muncă, aproximativ 7% din totalul de accidente din economia naţională” a declarat Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, menţionând că pentru deficienţele constatate cu ocazia controalelor desfăşurate, au fost impuse termene concrete de remediere.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI