Din motive obiective

Bibliotecile Dolhasca, Frasin, Liteni şi Vicovu de Jos sunt închise

> După reabilitare au fost deschise bibliotecile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Siret > Bibliotecile municipale şi orăşeneşti „atrag anual, la lectură, aproximativ 28.000 de utilizatori”

 În judeţul Suceava sunt funcţionale 72 de biblioteci publice, dintre care 4 municipale, 6 orăşeneşti, şi 62 comunale, se precizează într-o analiză a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”. Conform acesteia, la începutul anului trecut, acestora li s-au distribuit 625 de volume, care au fost repartizate judeţului Suceava de Ministerul Culturii în cadrul Programului Naţional pentru Achiziţia de Cărţi. Astfel, bibliotecile municipale şi orăşeneşti din judeţ dispun de peste 461.600 de cărţi şi periodice, având totodată în dotare 98 de calculatoare, majoritatea obţinute prin intermediul Bibliotecii Bucovina, ca donaţii aferente Programului Biblionet. Bibliotecile amintite deservesc 200.000 de locuitori şi „atrag anual, la lectură, aproximativ 28.000 de utilizatori”.

Potrivit sursei citate, bibliotecile Dolhasca, Frasin, Liteni şi Vicovu de Jos sunt închise din motive obiective. În conformitate cu aceasta, în anul 2023, ca urmare a unor ample proiecte de reabilitare, au fost deschise bibliotecile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Siret.

Cele 62 de biblioteci comunale din judeţul Suceava au în colecţiile lor aproximativ 520.000 de volume, deservind o populaţie de peste 300.000 de locuitori.

Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” şi Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, a atras, în cadrul Investiţiei 117 – scheme de funcţionare pentru biblioteci, finanţarea proiectului „Biblioteca – hub digital pentru educaţie”. În proiect sunt implicate 29 de biblioteci publice locale, acestea urmând a „deveni hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI