Conform prefectului Alexandru Moldovan

La Zvoriştea se va construi un nou pod peste râul Siret

Prefectul Alexandru Moldovan, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că la Zvoriştea, pe DN 29 A, se va construi un nou pod peste râul Siret, în condiţiile în care actualul pod prezintă risc ridicat de distrugere.

Alexandru Moldovan a spus în conferinţa de presă că s-a implicat direct în anumite situaţii, privind infrastructura rutieră, „chiar cu riscul de a deranja”, dar că o va face şi în continuare, pentru creşterea siguranţei în trafic.

Prefectul a spus că, în ceea ce priveşte unul dintre obiectivele de care s-a ocupat, podul peste râul Siret de la Zvoriştea de pe DN 29 A – unde încă din 2018 exista un raport tehnic de specialitate care propunea, între altele, construirea unui pod nou –, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de realizarea unui nou pod.

Potrivit prefectului, în cursul acestei săptămâni începe procedura de licitaţie în vederea stabilirii firmei care va realiza proiectul şi execuţia lucrării.

Alexandru Moldovan a arătat că, dacă lucrurile vor fi menţinute în actualul calendar, în data de 15 iulie ar urma să fie semnat contractul pentru proiectare şi execuţie.

Valoarea estimată a investiţiei este de 70 de milioane de lei.

Prefectul precizează că este necesară construirea unui nou pod în condiţiile în care podul actual prezintă „distrugeri evidente”. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI