Gheorghe Flutur este încrezător că PSD şi PNL vor ajunge la consens privind comasarea alegerilor

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primvicepreşedinte al PNL, şi-a exprimat, marţi, încrederea că partidele din coaliţia de guvernare, PSD şi PNL, vor ajunge miercuri la consens privind comasarea alegerilor europarlamentare cu alegerile locale.

Gheorghe Flutur a spus, în finalul şedinţei de marţi a Consiliului Judeţean Suceava, că se aşteaptă ca astăzi să fie astăzi „veşti bune” după întrunirea coaliţiei.

„Pe mâine (azi – n.red.), veşti bune ca să putem face ce trebuie pentru ţară şi pentru judeţul Suceava. Contaţi pe noi!” a spus Gheorghe Flutur.

Liderii coaliţiei PSD-PNL urmează să discute miercuri întregul calendar al alegerilor din 2024.

Sunt avute în vedere mai multe scenarii, în spaţiul public fiind prezentate mai multe variante – comasări de alegeri europarlamentare în 9 iunie cu cele locale care trebuie organizate în septembrie şi alegeri parlamentare comasate cu prezidenţiale, în noiembrie-decembrie, cu liste comune la toate alegerile, inclusiv prezidenţiale sau cu liste comune la europarlamentare şi candidaţi separaţi la locale, dar cu candidaţi comuni în unele localităţi, sau liste comune la parlamentare şi candidaţi separaţi la prezidenţiale.

Ultimul dintre scenariile prezentate este că PSD şi PNL vor candida pe listă comună la alegerile europarlamentare şi că deja speră să obţină 20 – 11 pentru PSD şi 9 pentru PNL – din cele 33 de locuri ale României în Parlamentul European, iar la alegerile locale să se meargă cu candidaturi separate şi doar în localităţi unde nu au primar să propună candidat comun.

Niciunul dintre scenariile prezentate de liderii coaliţiei nu este despre alegători, ci doar despre cei care vor să acceadă în funcţii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI