Potrivit şefului administraţiei judeţene

Proiectul pentru autostrada Paşcani – Suceava intră la aprobarea CTE din CNAIR

Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, a declarat că tronsonul de autostradă A7 Paşcani – Suceava este primul pe ordinea de zi a Consiliului Tehnico-Economic (CTE) din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care se va întruni, vineri, 16 februarie.

„Această aprobare o aştept şi eu, şi sucevenii, ca aerul. Asta înseamnă intrarea în linie dreaptă pentru procedurile de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia a 61,97 km de autostradă care pornesc din nord-vestul municipiului Paşcani, trece pe la Tătăruşi, pe la Tudora, Dolhasca, Liteni, Dumbrăveni, Salcea, Suceava. Acest tronson de autostradă are 12,37 km pe raza judeţului Iaşi, 6,3 pe raza judeţului Botoşani şi 43,17 km pe raza judeţului Suceava. Sunt prevăzute 5 noduri rutiere, la Tătăruşi – Heci, la Dolhasca, la Roşcani, la Dumbrăveni şi la Salcea. Sunt prevăzute 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, două seturi de parcări perechi de scurta durată, două seturi de parcări pentru spaţii de serviciu, două centre de întreţinere şi coordonare. Valoarea totală a proiectului este de 7,78 miliarde de lei, adică circa 1,56 miliarde de euro şi este finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional de Transport” a spus Gheorghe Flutur.

El a salutat implicarea firmelor de proiectare, dar şi a CNAIR şi a Ministerului Transporturilor: „Acest lucru mă face optimist încă o dată că Suceava în următorii ani va avea autostradă”.

„La aproximativ două luni distanţă de acest proiect este şi următorul proiect pe A7, Suceava – Siret. Aşadar în prima parte a anului 2024 sunt convins că ambele loturi vor fi pregătite pentru licitaţia de proiectare şi execuţie. Noi, CJ Suceava, am avut o colaborare excepţională cu toţi factorii responsabili şi în continuare vom ţine aproape pentru că acest proiect mult aşteptat să prindă contur aşa cum începe să prindă contur în zona Vrancea, Bacău şi sperăm noi ca în câţiva ani să parcurgem distanţă Suceava Bucureşti în 4-5 ore pe autostrada modernă” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI