Podul provizoriu de la Milişăuţi s-a surpat

> Circulaţia pe pod a fost întreruptă

Circulaţia pe podul provizoriu de la Milişăuţi a fost întreruptă total, miercuri dimineaţa, după ce podul a fost avariat de apele râului Suceava.

DRDP Iaşi a anunţat că, din cauza creşterii debitului râului Suceava, pe fondul precipitaţiilor din cursul nopţii anterioare, circulaţia pe podul alternativ de pe şantierul existent a fost întreruptă total, acesta fiind avariat de viitură.

În această situaţie, conducătorii auto au fost informaţi că rămân valabile rutele alternative prin DN 17A, intersecţie Bălcăuţi DN 2 spre şi dinspre Suceava.

 De asemenea, se poate utiliza traseul DN 2K Solca – Milişăuţi, care se desprinde din 2E Spătăreşti – Vicovu de Sus/ SV.

La faţa locului s-a prezentat o echipă a SDN Suceava şi a constructorului, spre a evalua situaţia, a precizat sursa citată.

Se lucrează la remedierea podului provizoriu

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat ieri că de la ora 11:00 au început lucrările de remediere a podului provizoriu de la Milişăuţi, care s-a surpat în noaptea de marţi spre miercuri.

Prefectul a spus că miercuri, în jurul orei 3:00, din cauza creşterii semnificative a debitului pe râul Suceava, s-au constatat degradări la podul provizoriu din localitatea Milişăuţi, iar circulaţia a fost restricţionată total, din motive de siguranţă.

Ca urmare a scăderii valorilor de debit ale cursului de apă şi a discuţiilor purtate cu constructorul, acesta urma să intervină în vederea remedierii avariilor începând cu ora 11:00.

„În tot acest interval de timp, pe lângă amplasarea indicatoarelor de dirijare şi interzicere, în zonă au fost deplasate echipaje suplimentare ale poliţiei rutiere în vederea supravegherii şi redirecţionării traficului” a declarat Alexanru Moldovan.

Prefectul a reamintit că pot fi utilizate rutele alternative prin DN 17A, intersecţie Bălcăuţi, DN 2 spre şi dinspe Suceava. De asemenea, se poate utiliza traseul DN 2K, Solca – Milişăuţi, care se desprinde din 2E, Spătăreşti – Vicovu de Sus/Suceava.

„Voi rămâne în contact permanent atât cu reprezentanţii DRDP Iaşi, cât şi cu cei ai constructorului şi ai autorităţilor locale, pentru a mă asigura că lucrările de reparaţii se vor realiza în cel mai scurt timp posibil şi disconfortul creat cetăţenilor riverani va fi cât mai redus” a precizat prefectul. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI