Cu o aplicaţie de folosire a luminii inteligente pentru organizarea activităţilor secţiei unui spital

Studenţii Bianca Batinaş, Filaret-Niculai Crainiciuc şi Călin Ursu au câştigat ediţia 2023 a concursului „25 de ore la USV”

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a organizat, în zilele de 23-24 noiembrie a.c., ediţia a IX-a a concursului „25 de ore la USV” (25h@USV), competiţie deschisă tuturor studenţilor facultăţii înscrişi la studii de licenţă şi masterat.

Am fost informaţi că, în acest an, concursul a avut ca temă controlul şi folosirea luminii pentru a transmite informaţii utile locatarilor unei clădiri inteligente. În acest scop, echipele de studenţi au avut la dispoziţie lămpi inteligente, pe care le-au utilizat în timpul concursului pentru punerea în practică a ideilor şi proiectelor proprii din această tematică.

Proiectele echipelor USV au fost evaluate de un juriu condus de prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu, din care a mai făcut parte prof. univ. Florin Gîrbacia, de la Universitatea „Transilvania” din Braşov, şi drd. ing. Alexandru-Tudor Andrei, din partea USV.

Pe locul I s-a clasat echipa alcătuită din studenţii Bianca Batinaş, Filaret-Niculai Crainiciuc şi Călin Ursu, echipă care a propus şi demonstrat o aplicaţie de folosire a luminii inteligente pentru organizarea activităţilor secţiei unui spital.

Pe locul al II-lea s-a clasat echipa formată din Şerban David, Vlad Onofrei şi David Rotariu, cu un proiect privind controlul lămpilor inteligente cu ajutorul unui dispozitiv purtat.

Locul al III-lea a fost adjudecat de echipa formată din Florin Colomischi, Fabian-Dumitru Crăciunescu şi Josef-Philipp Schmidt, care a propus folosirea lămpilor inteligente pentru a creşte eficienţa muncii într-un birou.

Juriul a acordat o menţiune echipei alcătuite din studenţii Denis-Mihai Ecoboaea, Petrică Roman şi Nicolae Ţugui.

Diplome de participare au primit Mădălin Valentin Toader, Sebastian-Radu Lupu, Alexandru-Andrei Butnariuc, Otnie Schipor, Heorhii Bruzha şi Daniel Cocîrlă.

Ni s-a precizat că, prin tematica sa, concursul 25h@USV încurajează creativitatea studenţilor în procesul dezvoltării tehnologiilor de vârf din domeniul interacţiunii cu sistemele informatice. În acest an, domeniul a fost reprezentat de interacţiunea în cadrul clădirilor inteligente, o tematică deosebit de actuală pe plan naţional şi internaţional.

Din partea organizatorilor, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur şi prof. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu consideră concursul 25h@USV drept o manifestare importantă pentru studenţii care se formează în domeniul ştiinţei calculatoarelor, atât prin tehnologia inovativă adresată în fiecare an, cât şi prin modalitatea specifică de implementare a concursului şi prin lucrul în echipă. Concursul 25h@USV este organizat în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din anul 2014.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava face parte din Centrul naţional de competenţe şi soluţii pentru dezvoltarea oraşelor inteligente neutre climatic care, printre altele, adresează şi tema clădirilor inteligente şi sustenabile. (N.B., D.L.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI