Respectaţi legea în litera şi spiritul ei!

> Alexandru Moldovan cere anularea a două autorizaţii de construire şi a PUZ emis de CL Ipoteşti

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, împreună cu jurişti din cadrul instituţiei – Serviciul verificarea legalităţii şi aplicarea actelor normative, a avut, marţi, o întâlnire de lucru, la sediul Primăriei Comunei Ipoteşti, cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Suceava.

Potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, discuţiile s-au derulat în contextul solicitării adresate prefectului de Inspectoratul Judeţean în Construcţii de introducere a unor acţiuni în anulare pentru două autorizaţii de construire, respectiv atacarea în instanţa de contencios administrativ a unei hotărâri de consiliu local prin care a fost aprobată o documentaţie de urbanism PUZ (plan de urbanism zonal – n.red.).

Prefectul Alexandru Moldovan a explicat că a solicitat întâlnirea la Ipoteşti a reprezentanţilor celor trei instituţii implicate pentru a înţelege esenţa problemelor tehnice ridicate de specialiştii în domeniu.

„Am dorit să mergem în teren pentru a discuta cu persoanele care sunt titulare ale autorizaţiilor de construire şi a analiza împreună cu specialiştii în urbanism aspectele rezultate în urma controalelor derulate de Inspectoratul Judeţean în Construcţii” a spus Moldovan.

Prefectul a subliniat că, în calitatea pe care o are, dar şi ca profesionist al dreptului, va respecta dispoziţiile imperative ale legislaţiei specifice şi va da curs solicitărilor inspectoratului în construcţii, dar că, în egală măsură, va fi alături de autorităţile publice locale şi cetăţeni pentru a-i sprijini în identificarea unor soluţii procedurale care să fie în acord cu o legislaţie în continuă modificare.

„Văzând complexitatea chestiunilor semnalate în aceste trei situaţii, ţin să fac un apel direct, ferm, către toţi cei implicaţi în problematica urbanismului: respectaţi legea în litera şi spiritul ei, deoarece, în caz contrar, rezultatul acţiunilor sau inacţiunilor dumneavoastră poate avea efecte negative greu de înlăturat asupra calităţii vieţii noastre, a tuturor!” a transmis Alexandru Moldovan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI