Droguri, drone şi droşcari…

Vezi? Aşa ne trebuie! Dacă n-am avut de lucru şi am intrat în NATO şi UE! În loc de dezvoltare economică, civilizaţie şi cultură, ne-au venit drogurile, drogaţii, homosexualii şi nenorocirea noilor generaţii – un discurs drag multor droşcari, adică birjari mincinoşi şi sforari, aşa-zişii politicieni pe vechi rămaşi lipiţi de Maica Rusia şi URSS de la care ne-au venit lucruri grozave precum comunismul, subdezvoltarea, asasinarea elitelor, jaful tuturor bogăţiilor patriei şi sovietizarea învăţământului şi a tuturor sectoarelor de activitate. Ne fusese furat până şi imnul patriei, cât pe ce să oficializăm limba rusă! Şi acum ne cadorisesc cu drone! Cu care nu e de glumit!

Discursul acesta ticălos este promovat de populişti fără leac precum Adrian Năstase şi bătrânii fesenişti, cu un întreg partid AUR şi alte formaţiuni de nişă calate pe „ce bine era odată!“ pe vremea tovarăşilor şi până la strămoşii noştri daci (nu romani, că ăştia ne-au băgat prima dată în Europa!), când poporul nostru credincios, curat, ospitalier şi cuminte nu mai putea de atâta bine, cu galantare pline de takimuri (gheare de pui cu „gâţi“) şi adidaşi…

Chit că un istoric antic ne spunea că dacii aveau şi ei niscaiva obiceiuri proaste: făceau foc în peşteri şi ardeau… cânepă, haldani într-o veselie şi dansuri ca acelea, iar Deceneu, marele preot al lui Burebista, a pus să se taie toată viţa de vie ca să nu ni se mai îmbete strămoşii. Astea nu erau droguri, ci ceaiuri reconfortante?

Ne dăm sfinţişori, în loc să recunoaştem realitatea drogurilor şi să vedem ce facem cu ea. Iar realitatea e tragică: nu prea ştim ce să facem, aşa că ne agăţăm de copii. Nu ştiu unde se uită politicienii noştri când trec pe marile bulevarde bucureştene, prin zona Intercontinentalului, a Universităţii şi se împiedică la propriu de inşi drogaţi, o adevărată calamitate pentru locuitorii din zonă, şi nu e vorba numai de vechii aurolaci, ci de o pletoră nouă, mizerabilă şi spectral-descompusă, care ar fi trebuit demult trimisă în instituţii speciale de dezintoxicare ca în ţările civilizate.

Dar faptul că s-au umplut oraşele şi satele de crâşme, de bodegi slinoase, că nu mai ai loc să treci pe trotuare de mese şi scaune cu consumatori voioşi, unde 24 ore din 24 se lăfăiesc alcoolici care-şi toacă banii de alocaţie pentru copii sau ajutoarele sociale n-am văzut să-i preocupe pe politicienii şi pe liderii noştri, deşi climatul acesta generează zilnic infracţiuni, scandaluri, bătăi, familii nenorocite, necazuri de sute de ori mai multe şi mai grave decât drogaţii-şoferi. Ca să nu mai zic şi de evaziune fiscală.

Dar faptul că te duci în parcuri să respiri aer curat şi să te răcoreşti şi inhalezi fum de ţigară, iar aleile, trotuarele sunt pline de mucuri, de chiştoace de ţigări aruncate pe jos, eventual strivite cu talpa papucului, că doar „noi suntem români“ şi avem nevoie să ne facă cineva curat în urmă, astea or fi anafură furată din altar, nu droguri? Aţi văzut Domnia Voastră vreo vânzătoare să refuze unui adolescent o bere sau cumpărarea unui pachet de ţigări? Noi nu. Da, se fumează şi în alte ţări, ba chiar în Amsterdam duhneşte mirosul de canabis (de iarbă) în cartiere vechi şi centrale, dar n-am văzut niciunde chiştoace aruncate în bătaie de joc pe pavaj, nici tineri ţinându-se de ziduri.

Dar de puzderia de săli de pariuri şi jocuri de noroc, câte 2-3-4 pe o stradă, săli elegante, cu perdele negre de camuflaj şi domnişoare arătoase, sumar îmbrăcate, pe post de operatoare, ce ziceţi? Acolo se face educaţie financiară?

Însă dronele ruseşti care bântuie pe la hotarele cu Ucraina ne-au arătat nişte jurnalişti şi politicieni iresponsabili, puşi pe zâzanie: România stă cu mâinile în sân şi cu capul plecat în faţa NATO care ne lasă de izbelişte în faţa „atacurilor cu drone“. Adevărul informaţiilor nici nu mai contează: nu sunt atacuri, ci fragmente de drone lovite de artileria ucraineană care cad peste hotar, nicidecum lovituri ale armatei ruseşti.

Ocazie cu care au apărut inşi viteji care cer o ripostă puternică a armatei române, cu alte cuvinte, intrarea în război, deşi picior de rus nu ne-a călcat ţara! E clar că încet-încet unii îşi pierd uzul raţiunii.

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI