La 14 ani după expirarea vechii documentaţii

Municipiul Suceava va avea Plan Urbanistic General actualizat

> „Sper să avem cât mai repede PUG, instrument foarte important pentru activitatea de urbanism şi care a iscat animozităţi, nu numai în Suceava, ci şi în întreaga ţară” a punctat Ion Lungu, primarul Sucevei

Pe moment ce trece, municipiul Suceava ar putea intra în posesia Planului Urbanistic General (PUG).

Primarul Ion Lungu anunţă că documentaţia este gata, aceasta urmând a fi aprobată în una din şedinţele următoare ale Guvernului.

Planul Urbanistic General este un instrument de lucru foarte important, în baza acestuia autorităţile administraţiei publice locale eliberând certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire.

„Planul Urbanistic General a fost trimis de la Ministerul Dezvoltării la Guvern. Din săptămână în săptămână, eu zic că ar trebui să fie aprobat acest plan, care este un instrument foarte important, la care se lucrează de vreo 5 ani de zile şi care este foarte aşteptat de oamenii de specialitate, de către cei din Direcţia de urbanism, dar nu numai” arată şeful executivului din Areni.

Încă din luna noiembrie a anului 2009, adică în urmă cu aproape 14 ani, Lungu făcea cunoscut că Panul Urbanistic General al Sucevei tocmai expirase. La acea dată autorităţile administraţiei publice locale s-au adresat Ministerului Lucrărilor Publice, acesta dându-şi acordul asupra prelungirii valabilităţii PUG până la votarea documentaţiei actualizate. Licitaţia pentru întocmirea noului PUG a fost lansată în 2010, la acel moment în bugetul local fiind prinse, cu destinaţie amintită, două milioane de lei.

În mai multe rânduri, edilul-şef a ţinut să reliefeze că încetineala cu care este întocmit PUG-ul are drept cauză inclusiv modificările şi actualizările repetate a Legii nr. 50 din 1990 privind autorizarea lucrărilor de construcţii, demersuri care obligau la revederea documentaţiei realizate şi reluarea demersurilor deja făcute.

După ce va fi consacrat prin HG, Planul Urbanistic General va fi supus dezbaterii plenului Consiliului Local.

„Sper să avem cât mai repede PUG, instrument foarte important pentru activitatea de urbanism şi care a iscat animozităţi, nu numai în Suceava, ci şi în întreaga ţară” a punctat Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI