Activităţi în aer liber pe terasa parcării supraterane de lângă Primăria Suceava

> Potrivit studiului de fezabilitate, terasa va avea bănci, aparate de sport, locuri de joacă, gazon, arbuşti şi plante ornamentale

Primăria Suceava este în posesia variantei finale a studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii „Parcare supraterană pe strada Ştefan Tomşa” din municipiul reşedinţă de judeţ.

Anunţul este făcut de Ion Lungu, şeful municipalităţii, acesta precizând că potrivit documentaţiei parcarea supraetajată, care va fi ridicată în preajma sediului primăriei, va avea 5 niveluri, respectiv demisol, parter şi trei etaje. La dispoziţia conducătorilor auto vor fi 307 de locuri de parcare, adică 236 convenţionale, 54 dotate cu staţii de încărcare a acumulatorilor electrici şi 78 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi. Suprafaţa construită este de 2.242 de metri pătraţi, suprafaţa desfăşurată de 11.128 de metri pătraţi, iar spaţii verzi vor fi amenajate pe 405 metri pătraţi.

Primarul Ion Lungu a informat că terasa imobilului va fi „circulabilă” şi destinată activităţii în aer liber. Aceasta va fi prevăzută cu bănci, aparate de sport în aer liber, locuri de joacă pentru copii, şi suprafeţe amenajate cu gazon, arbuşti şi plante ornamentale. Conform temei de proiectare iniţiale, parcarea supraterană va fi dotată cu camere de supraveghere video, bariere de acces, sisteme de senzori pentru asigurarea intrări-ieşirii autovehiculelor şi sisteme de iluminat şi de afişaj. Printre altele, sunt prevăzute rampe de acces auto pe dublu sens, căi de acces pietonale fixe, căi de acces pietonale mobile, scări, lifturi, grupuri sanitare, cabină pentru personal de pază, spaţii tehnice şi spaţii adiacente.

Pentru eliberarea terenului de pe strada Ştefan Tomşa pe care va fi ridicat obiectivul supraetajat cu destinaţia de parcare, în zonă vor fi demolate 51 de garaje ale riveranilor. Acestea au fost construite după evenimentele din Decembrie 1989, iar în schimbul lor respectivii cetăţeni vor fi despăgubiţi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI