Sezonul de încălzire a locuinţelor din municipiul Suceava se încheie

> Acţionarii austrieci vin la Suceava pentru a pune la cale strategia aferentă iernii 2023-2024, mai multe colegii naţionale urmând a fi branşate la sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură

De pe 3 mai, încălzirea în sistem centralizat a locuinţelor din municipiul Suceava este sistată.

Primarul Ion Lungu s-a declarat mulţumit de modul în care producătorul Bioenergy şi transportatorul şi distribuitorul Thermonet şi-au făcut datoria în sezonul rece încheiat, în această perioadă o singură avarie majoră pe conducte având loc zona Gării Burdujeni.

„Cu mici excepţii, nu au fost probleme în această iarnă, apa caldă şi căldura fiind date în parametri normali. Şi în acest an, am reuşit performanţa să funcţionăm fără a folosi măcar un metru cub de gaz metan, ci doar biomasă. La sfârşitul lunii mai vin din nou acţionarii din Austria, în vederea stabilirii strategiei de încălzire pentru sezonul viitor” a reliefat şeful municipalităţii. Ion Lungu a ţinut să precizeze că la Colegiul Naţional Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” se construieşte un punct termic pentru racordarea unităţii de învăţământ la sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură.

Rebranşate la sistem ar urma să fie şi colegiile naţionale „Mihai Eminescu”, „Spiru Haret”, „Petru Muşat” şi „Dimitrie Cantemir”.

„Având în vedere că avem sursa noastră de încălzire, această centrală pe biomasă, cât şi faptul că gazul metan s-a scumpit, iar perioada de funcţionare a centralelor actuale expiră, deja la încă patru colegii naţionale am demarat trecerea de pe gaze naturale la încălzirea în sistem centralizat. Din punctul meu de vedere nu a fost o decizie corectă, s-au luat credite de la bancă pentru gaze naturale în şcoli, atât timp cât noi aveam centrala noastră de termoficare” a punctat Ion Lungu.

În conformitate cu Hotărârea nr. 337 din 16 mai 2018 privind modifica-rea articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 425 din 1994, „sistarea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20:00 şi 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +100 C sau mai mari”.

În sezonul rece precedent, Thermonet a încetat furnizarea de agent termic pentru încălzire pe data de 7 mai.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI