Primarul şi-a cerut scuze pentru calvarul din trafic generat de avaria din Burdujeni

> El a recunoscut că situaţia era cunoscută de sâmbătă seara, dar a dat vina pe ACET şi pe faptul că avaria s-a suprapus cu mini-vacanţa de 1 Mai

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a cerut scuze miercuri pentru problemele din trafic generate de avaria de la reţelele de apă şi canalizare din cartierul Burdujeni.

Este pentru a doua oară în mai puţin de o lună când primarul Ion Lungu îşi cere scuze pentru modul defectuos în care funcţionează serviciile municipale, prima dată fiind vorba despre blocajul generat de neintervenţia utilajelor de deszăpezire în urma ninsorilor abundente din prima parte a lunii aprilie.

„Îmi cer scuze sucevenilor în urma disconfortului creat ca urmare a avariei majore de apă şi canalizare din zona IRIC din Burdujeni. Am avut şi această neşansă. A fost minivacanţa de 1 Mai. Am fost de mai multe ori la faţa locului, inclusiv sâmbătă, în jurul orei 18:00, când s-a oprit circulaţia pe banda respectivă. Se vedea că e ceva mai deosebit, infiltraţii de apă. Am avut discuţii şi s-a hotărât să intervenim luni. S-a intervenit luni, s-a pus balastru într-o primă fază acolo, dar, din păcate, s-a surpat în continuare şi era clar că este o infiltraţie de apă, de canalizare” a declarat ieri Ion Lungu.

Primarul a spus că îi pare rău şi de accidentul care s-a produs în zonă, cu menţiunea că şoferul respectivului autovehicul a circulat imprundent de pe o bandă pe alta (deşi circulaţia se desfăşura îngreunat din cauza gropii din asfalt).

El a mai declarat că marţi dimineaţa a constituit un comandament cu ACET, cu Poliţia Locală, cu Poliţia Rutieră şi că s-au conturat două variante: să repare avaria în cursul zilei sau să intervină în cursul nopţii şi că a fost aleasă prima variantă.

„Cred că s-a luat o decizie corectă, o decizie radicală, cu devierea traficului. Ca atare, lucrarea a fost finalizată aseară, la ora 23:20” a spus primarul, care a menţionat că miercuri seara urma să se asfalteze zona unde s-a intervenit.

Primarul a spus că a discutat cu managerul ACET Suceava să facă un inventar al zonelor vulnerabile din municipiu şi să se intervină, pentru a se preveni situaţii asemănătoare.

Întrebat de ce s-a intervenit abia marţi în condiţiile în care avaria a fost semnalată sâmbătă şi a existat o perioadă de trei zile cu trafic redus, Lungu a răspuns că „ghinionul” a fost că situaţia s-a suprapus cu minivacanţa de 1 Mai.

„Până la urmă, nu-i problema mea, este problema ACET” a precizat primarul, care a recunoscut însă că Primăria Suceava este acţionarul majoritar al ACET. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI