PSD trăieşte numai din scandaluri?

Nici bine nu se încheie un scandal, că altul se iveşte la orizont, iar lansatorii scandalurilor politice au nume şi prenume: de data asta Adrian Năstase intervine cu aplombu-i bine cunoscut şi susţine nici mai mult nici mai puţin că preşedintele Klaus Iohannis cedează Delta, „sacrifică perla României“, zice un jurnalist de casă, în schimbul secretariatului general al NATO. Scandalul acesta se pliază pe altă făcătură de presă la fel de nocivă tot a social-democraţilor în asociere cu AUR despre nenorocirile legate de dragarea canalului Bîstroe, adâncit cică să poată americanii exporta producţia de pe cele aproape două milioane de hectare deţinute în Ucraina.

Şi mai departe ne aminteşte că după acelaşi scenariu s-au desfăşurat evenimentele în 1999, când la cererea fostului preşedinte Constantinescu Parlamentul României a permis survolul avioanelor NATO şi bombardarea Iugoslaviei de pe teritoriul nostru, jumătate adevăr, jumătate minciună, în ideea că ţara noastră va fi admisă în Organizaţia Nord-Atlantică, ceea ce nu s-a întâmplat.

Minciuna ticăloasă e că sârbii au fost bombardaţi de pe teritoriul nostru şi că România nu a fost primită în NATO, deşi admiterea a avut loc 4 ani mai târziu, în 2004, când s-a socotit că armata şi serviciile secrete sunt pregătite să facă parte din cea mai puternică alianţă militară internaţională, cu caracter defensiv, prin definiţie. Ceea ce acum se dovedeşte o decizie salutară. Nimic n-ar fi fost posibil, sau e greu de crezut, că fără decizia preşedintelui Constantinescu ni s-ar fi deschis porţile NATO, şi asta pentru că acceptul survolului a însemnat ieşirea României de sub tutela Rusiei, pe care Ion Iliescu şi PSD n-au acceptat-o decât în schimbul retragerii candidaturii lui Emil Constantinescu. Pe care Adrian Năstase o pune acum pe seama scăderii în sondaje, minţind de ne crapă nouă obrazul, deşi înţelegerea s-a parafat cu Ion Iliescu, cel ce şi-a respectat cuvântul: PSD a votat alături de Convenţia Democratică hotărârea Parlamentului.

Se invocă faptul că PNCD şi Convenţia Democratică au pierdut alegerile din 2000, iar Emil Constantinescu nu a mai candidat la preşedinţie din pricina scăderii drastice în sondaje! Aşa să fie? Nu cumva a fost campania furibundă condusă de Ion Cristoiu în asociere cu artileria grea a PSD şi cu televiziunile lui Dan Voiculescu, filoruse până în măduva spinării? Nu cumva trebuia să-şi ia revanşa la alegerile prezidenţiale din 2000 Ion Iliescu, cel ce în 2003 a şi reînnoit tratatul de prietenie cu Vladimir Putin şi Rusia imperialistă? Nu vrea să ştie Adrian Năstase că avem încă valabil un astfel de tratat?

Se recunoaşte de la distanţă tehnica mediatică a inducţiei colective cu ajutorul proceselor de intenţie, în fapt fake-news-uri ordinare, de care face uz Adrian Năstase: nu au avut loc nici negocieri, nici înţelegeri la vârful comenzii politice NATO pentru numirea lui Klaus Iohannis în locul norvegianului Jens Stoltenberg, iar ideea că dispare Delta din pricina adâncirii canalului Bîstroe este o făcătură de presă ordinară a influencerilor PSD, de care Cosmin Guşă & co nu sunt străini, spre a-l desfigura şi a-i bara drumul lui Iohannis spre secretariatul general al NATO şi spre a distruge PNL înainte de declanşarea campaniei electorale. PNL fiind asociatul, aliatul(!) PSD la guvernare. Nu aşa s-au desfăşurat lucrurile şi pe vremea lui Crin Antonescu sau au memoria scurtă? A mai fost în stare altă dată PSD să respecte înţelegerile politice în coaliţii şi în campanii electorale? Că toate căutările mele au fost zadarnice.

Pricepem şi noi că social-democraţii au intrat deja în fibrilaţie electorală: l-au scos pe Mircea Geoană la înaintare ca viitor preşedinte şi ni-l prezintă în adevărate poeme eroi-comice, singur în platou, multiexpert în probleme militare şi internaţionale, apărător de facto al României din poziţia de adjunct al secretarului general NATO, iar tunurile PSD sunt puse nu pe opozanţii aurişti, cu care de altfel colaborează de minune nu doar în problema Bîstroe, ci pe colegii de guvernare liberali şi pe preşedinte care urmează să le numească prim-ministrul, iar dl Marcel Ciolacu deja şi-a luat în primire rolul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI