Idris Elba şi soţia sa, Sabrina, vor să facă auzită vocea micilor fermieri africani la Davos

Prima dată când Idris Elba a venit la o reuniune a Forumului Economic Mondial de la Davos a fost în 2014, în calitate de DJ la o petrecere cu starul R&B Mary J. Blige. „Au fost oameni foarte interesanţi în publicul meu, dar nu se compară cu această dată”, a povestit el pentru AFP într-un interviu.

Actorul britanic şi soţia sa, fotomodelul Sabrina Dhowre Elba, s-au întors în staţiunea de schi elveţiană cu ceea ce vedeta descrie drept „o experienţă foarte diferită” şi cu „multă responsabilitate”: să convingă antreprenorii occidentali că se pot face afaceri şi cu micii fermieri locali din Africa. „Oamenii ascultă, guvernele se implică, dar nu suficient. De aceea suntem aici, să batem la uşi şi să spunem cât mai multor oameni că trebuie să ne implicăm de două, de trei, de patru, de cinci ori mai mult, pentru că este nevoie”, a explicat Sabrina Dhowre Elba. „Schimbările climatice sunt la poarta Africii. Acest lucru se întâmplă deja. Oamenii trebuie să se adapteze astăzi pentru a supravieţui”, a insistat ea.

Soţii Elba sunt ambasadori ONU ai bunăvoinţei din 2020, colaborând cu Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA) la acţiuni legate de securitatea alimentară şi schimbările climatice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: