Scade interesul sucevenilor pentru ridicarea de locuinţe noi

 > Faţă de primele trei trimestre din 2021, se remarcă o diminuare cu aproape 12% a numărului de autorizaţii de construire pentru locuinţe rezidenţiale > Chiar şi aşa, judeţul Suceava deţine o pondere de 29,5% din totalul autorizaţiilor acordate în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, fiind pe poziţia întâi la acest capitol

 În luna septembrie a.c., în judeţul Suceava au fost eliberate 210 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, număr în scădere cu 24,7% raportat la august 2022. Aşa rezultă din Buletinul statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică, dat recent publicităţii, potrivit căruia, în comparaţie cu luna septembrie 2021, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale a scăzut cu 16%. Din numărul total al autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în septembrie 2022, 31,4% au fost solicitate în mediul urban, iar 68,6% în mediul rural.

În conformitate cu sursa citată, în judeţul Suceava s-au înregistrat 5,4% din numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna septembrie 2022 la nivel naţional, în ţară fiind consemnat un total de 3.880 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale. La nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, din cele 713 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale eliberate în septembrie 2022, judeţul Suceava deţine o pondere de 29,5%, fiind pe poziţia întâi din acest punct de vedere. Pe următoarele locuri sunt plasate judeţele Iaşi, cu 21,0% din totalul autorizaţiilor de construire, Botoşani (19,2%), Neamţ (12,2%), Bacău, (11,6%) şi Vaslui (6,5%).

În intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2022, în judeţul nostru au fost eliberate 1.852 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, numărul acestora fiind cu 11,9% mai mic faţă de totalul celor din perioada similară a anului 2021, când s-au acordat 2.101 de autorizaţii. Conform Buletinului statistic lunar al Direcţiei Judeţene de Statistică, în aceeaşi perioadă, în judeţ s-au înregistrat 570 de locuinţe terminate, mai puţine cu 14% faţă de numărul de locuinţe finalizate în intervalul omolog din anul 2021. Analiza pe surse de finanţare relevă faptul că toate locuinţele terminate au fost realizate din surse proprii ale populaţiei, inclusiv din credite, pentru locuinţele executate în regie proprie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI