Sensul giratoriu de la intersecţia dintre Calea Obcinilor şi bulevardul 1 mai va costa 6,3 milioane de lei

> Primarul Ion Lungu: Reconfigurarea acestei intersecţii este necesară pentru fluidizarea traficului

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în şedinţă studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru construcţia sensului giratoriu de la intersecţia bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor, suma estimată fiind de 6,34 milioane de lei, din care 5,45 de milioane de lei reprezintă construcţii-montaj.

Lucrarea ar urma să fie realizată în decurs de 11 luni.

Primarul Ion Lungu explică în referatul de aprobare că „dezvoltarea explozivă a parcului auto al municipiului Suceava precum şi a traficului de autovehicule obligă autorităţile locale în găsirea de soluţii viabile pentru fluidizarea traficului în municipiu”.

El subliniază că una dintre zonele unde există „o problemă majoră de trafic auto” este intersecţia dintre străzile Calea Obcinilor, bd-ul 1 Mai, bd-ul 1 Decembrie 1918 şi strada Pictor Şerban Rusu Arbore din cartierul Obcini al municipiului.

„Pentru decongestionarea traficului în această zonă se propune realizarea unui sens giratoriu, fără afectarea spaţiului verde existent, care va înlocui reglementarea rutieră semaforizată actuală. Această reconfigurare a intersecţiei este necesară deoarece, mai ales la orele de vârf, circulaţia rutieră este mult îngreunată. De asemenea, având în vedere planul de dezvoltare urbană a municipiului Suceava prin reconfigurarea circulaţiei pe bulevardele principale această intersecţie va satisface cerinţele viitoare de sistematizare rutieră” a arătat primarul.

Ion Lungu spune că prin amenajarea acestei intersecţii cu sens giratoriu se va mări considerabil capacitatea de circulaţie pe artera principală, reducându-se considerabil timpii de aşteptare.

Totodată, susţine primarul, se va asigura parcurgerea intersecţiei „în condiţii de siguranţă şi confort sporit pentru traficul de vehicule”, mai ales că intersecţia este o zonă intens circulată atât de autovehicule uşoare, grele dar şi de pietoni.

Intersecţia se va reconfigura cu păstrarea parcului existent şi cu modificarea geometriei acestuia funcţie de noile căi de circulaţie. În conformitate cu cerinţele Poliţiei Rutiere Suceava, circulaţia va fi aproximativ identică cu cea din sensurile giratorii, fiind o intersecţie dirijată, prin ocolirea parcului existent respectându-se indicatoarele de prioritate şi de obligare.

Totodată, se vor realiza o reţea nouă de iluminat public stradal, reţea de supraveghere video, reţea de irigaţii zone verzi.

„Se va verifica şi decolmata întreaga reţea de canalizare pluvială înlocuindu-se echipamentele necorespunzătoare. De asemenea se va realiza o reţea de canalizaţie subterană, reţelele de telecomunicaţii care sunt montate pe stâlpii existenţi de iluminat vor fi relocate în subteran” a mai spus Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI