Profesionalism

> Adi PÎRGARU

România este o ţară în care birocraţia se află la cote maxime. În mod sigur vei avea nevoie de o hârtie, un accept, o semnătură, un permis pentru a ajunge la o aprobare şi, în cele din urmă, la un parcurs legal şi normal la cererea făcută.

Pentru că la noi încă lucrurile încă nu sunt puse la punct, inevitabil au apărut cozile şi nemulţumirile. De o parte şi de cealaltă a ghişeelor se află tot aceeaşi oameni care au, în general tot două mâini, urechi şi gât. Totuşi există nişte diferenţe, iar diferenţierea se face în caz de nevoie.

În mod normal, ca peste tot, este… nevoie de profesionalism şi răbdare. Un bon de ordine, o data precisă, o oră respectată şi un relativ respect pentru cel care stă la coadă sunt utile. Toată lumea prinde o zi mai proastă, pe româneşte, dar cel care stă la rând nu are nicio vină şi sunt convins că poate accepta şi nişte scuze…

Aşadar, pentru funcţionari, medici, profesori, personal public care lucrează în contact direct cu publicul este nevoie de calm şi răbdare, dar mai ales corectitudine, pentru că aşa este normal. La noi s-a ajuns la situaţia în care eşti surprins că lumea se poartă frumos şi normal cu tine. Zicem, aşadar, că s-a terminat cu era favoritismelor şi că este bine să trecem cu toţii la normalitate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI