Două centre de colectare a deşeurilor vor fi construite în municipiul Suceava prin PNRR

> Se au în vedere deşeuri care nu pot fi colectate în actualul sistem „door-to-door”

Primăria Municipiului Suceava a depus, vineri, un proiect în vederea înfiinţării a două centre de colectare prin aport voluntar în municipiu pe Componenta 3 – Managementul deşeurilor, în cadrul PNRR, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi.

El a arătat că acest proiect vine în completarea proiectului „Construirea de insule ecologice digitalizate în municipiul Suceava”, depus miercuri, prin care municipalitatea îşi propune construirea a 100 de astfel de insule pentru deşeuri biodegradabile, reziduale, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton.

„Prin aceste sisteme de gestionare a deşeurilor, cetăţenii vor putea să pună şi mai mult accent pe colectarea selectivă, având la dispoziţie măsuri care să stimuleze reutilizarea şi valorificarea deşeurilor, deoarece curăţenia oraşului nostru este o responsabilitate comună, cetăţeni-administraţie” a transmis Lucian Harşovschi.

El a menţionat că valoarea acestor proiecte depuse este de 15.016.478,6 lei fără TVA, contribuţia locală fiind zero.

De menţionat este că proiectul adoptat de CL Suceava în şedinţă extraordinară de îndată stabileşte că aceste centre de colectare vor asigura colectarea separată a deşeurilor care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door”, respectiv deşeuri reciclabile şi bio-deşeuri care nu pot fi colectate în pubelele individuale, precum şi fluxurile speciale de deşeuri – deşeuri voluminoase, deşeuri textile, deşeuri din lemn, mobilier, deşeuri din anvelope, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii uzate, deşeuri periculoase, deşeuri de cadavre animale, deşeuri de gradină, deşeuri din construcţii şi demolări.

Un centru de colectare va fi construit pe strada Apeductului în zona adiacentă Podului Unirii, cu o suprafaţă aferentă de 3.000 mp, iar altul pe strada Cernăuţi, în spatele Selgross, cu o suprafaţă aferentă de 2.900 mp. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI