Bazarul din Suceava va fi încălzit cu energie produsă din biomasă, la Bioenergy, şi furnizată de Thermonet

> Pentru început, căldura se va furniza în corpul mic al complexului comercial, lucrările din corpul mare urmând a fi gata în iunie 2023 > Valoarea actualizată a lucrărilor de modernizare din bazarul sucevean este de 26,64 de milioane de lei, cu 18% mai mare decât cea iniţială

Se lucrează intens la introducerea încălzirii în Complexul comercial „Bazar” din Lunca Sucevei, a făcut cunoscut Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Şeful municipalităţii a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că în corpul mic CII-IV urmează să se dea drumul la căldură începând cu data de 1 decembrie 2022. În ceea ce priveşte corpul mare I-III, „care este acoperit”, intervenţiile vor fi încheiate pe 30 iunie 2023.

Gradul de execuţie a lucrărilor de modernizare din bazar este de aproximativ 50%, valoarea actualizată a investiţiei ajungând la 26,64 de milioane de lei, aceasta crescând cu 3,98 de milioane de lei, respectiv cu 18%.

Edilul-şef sucevean arată că închiderea cu pereţi termoizolanţi şi tâmplărie termopan a atins stadiul de circa 80% în prezent, în curs fiind montarea de echipamente ventilo-convectoare, aeroterme, perdele de aer, hidranţi interiori, instalaţii electrice şi bariere de fum.

Lungu a ţinut să remarce că bazarul sucevean, „consumator semnificativ”, va fi branşat la sistemul centralizat de alimentare cu apă caldă şi căldură al municipiului, energia termică fiind produsă în centrala în cogenerare pe biomasă a Bioenergy Suceava şi transportată, distribuită şi furnizată de Thermonet Suceava.

„Este important de reţinut că încălzirea din bazar va fi alimentată din sistemul centralizat. Este o lucrare mare, grea, amplă… Ne ţinem de cuvânt, iar, aşa cum am spus, în acest an, vom introduce încălzirea în corpul mic, iar în anul următor şi în corpul mare” a punctat Ion Lungu.

Contractul pentru lucrările de introducere a căldurii în bazar a fost semnat la începutul lunii noiembrie 2020, câştigătorul acestuia, la licitaţie, fiind asocierea dintre firmele autohtone Con Bucovina, Ada ProdCons şi Loial Impex.

Iniţiativa amenajării unui modern sistem de asigurare a căldurii în bazar a fost luată cu mai mulţi ani în urmă, însă demersurile au fost mult întârziate din cauza documentaţiei „stufoase” necesare obţinerii avizului de securitate la incendii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI