Deschiderea anului şcolar 2022-2023 la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Luni, 5 septembrie, a avut loc festivitatea deschiderii anului şcolar 2022-2023 la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Festivitatea a fost emoţionantă atât pentru cei 168 de boboci, cât şi pentru părinţii acestora. Emoţia primei defilări are o însemnătate aparte şi rămâne veşnic în memoria adolescenţilor.

Pentru elevii de clasa a IX-a, procesul de selecţie pentru examenul de admitere a fost foarte solicitant, iar luni au făcut primii paşi în cadenţă. Colegii mai mari au venit cu forţe proaspete după o vacanţă bine meritată şi au trăit bucuria revederii.

La eveniment au participat locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior Cristian Daniel Dan, domnul deputat Lucian Florin Puşcaşu, domnul colonel Cornel Traian Scurt, comandantul Brigăzii 81 Mecanizate „General Grigore Bălan”, doamna colonel Viorela Ghica-Cucerca, reprezentant al Statului Major al Apărării, reprezentanţii structurilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională din Municipiul Câmpulung Moldovenesc, cadre militare active şi în rezervă, personalul colegiului, absolvenţi şi familiile elevilor.

Comandantul instituţiei, colonel dr. Romeo-Aurelian Popovici, a transmis elevilor de clasa a IX-a: „În primul rând, aş vrea să vă adresez tuturor un călduros bun venit în Colegiul Naţional Militar «Ştefan cel Mare»! Ştiu că nu este chiar uşor să fii lemist. Şi eu, şi mulţi dintre cei aflaţi în faţa dumneavoastră am fost ca voi. Exigenţele şi standardele într-un liceu militar sunt ridicate. Dar pentru că munca stăruitoare învinge totul, vă îndemn sa fiţi conştienţi de propria valoare, să vă ridicaţi la nivelul performanţelor obţinute de-a lungul timpului de predecesorii voştri şi să fiţi mândri că studiaţi în această prestigioasă instituţie de învăţământ. Felicit bobocii din clasele a IX-a pentru performanţa de a deveni elevi ai Colegiului Naţional Militar. Începutul de drum este dificil, întrucât presupune o schimbare radicală de mediu, depărtarea de cei dragi şi încadrarea într-un program riguros”.

Printre momentele importante din cadrul ceremoniei amintim: mesajul Şefului Statului Major al Apărării, cuvântul reprezentantei claselor a XII-a, eleva plutonier adjutant Diana Gabriela Lepşa, cuvântul reprezentantului claselor a IX-a, Eliza Miruna Tudose, candidatul care a obţinut cea mai mare medie la examenul de admitere – 10. Totodată, absolventei Daria Balahura, şeful promoţiei 2022 „Încoronarea de la Alba-Iulia-100”, i-a fost oferit trofeul de onoare al colegiului, de către locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, domnul general maior Cristian Daniel Dan, în semn de recunoaştere şi apreciere a rezultatelor obţinute pe parcursul celor patru ani de studiu. Un moment de o deosebită importanţă a fost şi pensionarea domnului profesor Traian Duminică, după o carieră didactică de 41 de ani, din care de 22 de ani a predat matematica în instituţia noastră.

Cei 525 de elevi militari păşesc optimişti şi mândri în noul an şcolar, urcând astfel încă o treaptă spre o carieră militară de succes. Rezultatele obţinute în anul şcolar precedent reprezintă un model demn de urmat: promovabilitate 100% la Examenul Naţional de Bacalaureat, 100% grad de inserţie în instituţiile superioare de învăţământ a absolvenţilor promoţiei „Încoronarea de la Alba-Iulia – 100”, rezultatele obţinute la etapa naţională la olimpiadele şcolare şi nu în ultimul rând reuşita absolventei Ana-Maria Gafton, admisă la Academia Forţelor Navale din Statele Unite ale Americii, Annapolis.

Le dorim un an şcolar plini de realizări, putere de muncă şi mult succes!

FRANCESCA ŞINDILAR 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI