Premierul Nicolae Ciucă, ieri, la punerea în funcţiune de gazoductului Pojorâta – Vatra Dornei: 

La 430 de ani de atestare documentară, Vatra Dornei va beneficia de gaz natural

Premierul Nicolae Ciucă a participat, joi dimineaţa, la punerea în funcţiune a gazoductului care va alimenta municipiul Vatra Dornei.

Este vorba de o investiţie de circa 17 milioane de lei, cu o lungime de 26 km, cu un volum anual de 225 de milioane mc de gaze.

În prezent, Transgaz a început procedurile pentru realizarea proiectului de gazoduct Vatra Dornei – Iacobeni – Borşa, care se va lega cu  gazoductul de la Vişeul de Sus – Borşa, securizând astfel transportul de gaz natural în nordul ţării de la est la vest.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că se bucură că, odată cu aniversarea a 430 de ani de atestare documentară a oraşului Vatra Dornei, cetăţenii şi autorităţile beneficiază de un program guvernamental care se finalizează şi care are staţia în funcţiune la marginea oraşului.

El a arătat că există deja lucrări demarate pe strada principală, astfel încât să se treacă la lucrările de conectare de la staţie la puncte de conectare din municipiu.

Potrivit premierului, există acum posibilităţi foarte importante pentru mediul de afaceri din Vatra Dornei, iar zona va deveni mult mai atractivă.

„Ceea ce cred că este important este ducerea la finalizare în următorii 3 ani a conectării între regiunea nord-est şi nord-vest. Să fie finalizat în 3 ani! Sunt toate elementele de planificare realizate să existe continuitate” a spus Nicolae Ciucă.

Primul ministru a mai declarat că există posbilitatea ca şi prin Pasul Tihuţa să se realizeze un coridor de aprovizionare cu gaze, cu termen de 5 ani.

El a subliniat că important este să fie finalizat la timp gazoductul care leagă Vatra Dornei spre Borşa.

„Sunt cât se poate de interesat să vedem aceste proiecte finalizate” a spus Ciucă, subliniind că este important să se respecte angajamentele asumate prin contracte.

Mai mult, el a atras atenţia că sunt foarte multe proiecte care ţin de angajamente europene şi că România nu-şi permite să piardă aceste oportunităţi de finanţare.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a arătat că CJ Suceava a fost coordonatorul acestui proiect care a fost abandonat prin 2003-2004 şi că prima dată s-a făcut tronsonul spre Câmpulung Moldovenesc, iar acum s-a finalizat cel spre Vatra Dornei.

El a amintit că au existat numeroase piedici administrative în realizarea acestei investiţii şi că, pentru deblocarea lor, „aproape că a fost diriginte de şantier”.

Gheorghe Flutur le-a transmis primarilor din zona Dornelor că Transgaz anunţă magistrala spre Borşa şi spre Bistriţa, precizând că sunt opt localităţi eligibile.

„Avem o perspectivă de dezvoltare” a spus Flutur, care a adăugat că, deja, pentru 33 de localităţi din judeţ sunt fonduri alocate prin PNI „Anghel Saligny” în vederea realizării de reţele de gaz; vor fi  reţele de 1.300 km de conducte în localităţi.

Gheorghe Flutur a arătat că de acum există posibilitatea de cruţare a pădurilor şi de folosire a unei sursei alternative de încălzire. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI