Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur:

Să nu uităm că, aici, 155 de ani a fost reşedinţa Mitropoliei Moldovei!

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, la semnarea proiectului pentru consolidarea şi reabilitarea ansamblului de clădiri ale Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, că este o zi extrem de importantă şi a mulţumit ministrului Cseke Attila pentru că de fiecare dată a venit la Suceava cu „investiţii curajoase”.

„Probabil că zilele următoare Palatul Administrativ va avea la fel un eveniment ca acesta, să semnăm refacerea lui după incendiu. Cu sprijinul domnului ministru, al primului ministru şi coaliţiei de guvernare” a precizat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, a fost timp de 155 de ani reşedinţa Mitropoliei Moldovei, reamintind că Suceava a fost capitala Moldovei istorice.

„Nu departe de aici este şi Cetatea de Scaun pe care am refăcut-o prin fonduri europene, care este carte de vizită pentru suceveni” a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a menţionat că este convins că, atunci când se va termina acest ansamblul arhiepiscopal, „va fi cinste”. Şi a mulţumit ministrului Cseke Attila, care nu este ortodox, dar este căsătorit cu o româncă ortodoxă, pentru implicarea în realizarea acestui proiect. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI