Municipalitatea suceveană grăbeşte construcţia parcării supraterane

> Primarul Ion Lungu nu mai aşteaptă fonduri europene şi începe proiectul cu bani de la bugetul local

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu mai aşteaptă fondurile europene pentru începerea proiectului parcării supraterane de pe strada Ştefan Tomşa. Prin urmare, finanţarea va fi asigurată de la bugetul local.

„Am emis certificatul de urbanism pentru prima parcare supraterană pe strada Ştefan Tomşa. Urmează să facem studii de fezabilitate, să aprobăm indicatorii tehnico-economici” a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că fonduri europene pentru infrastructură pe Programul Operaţional Regional (POR) sunt puţini în acest exerciţiu financiar, fonduri mai mari fiind pentru digitalizare sau eficienţă energetică.

„Cei de la UE consideră că România şi-a rezolvat problemele de infrastructură, ceea ce nu este real. În logica lor, ei spun că am avut două exerciţii financiare europene în care noi, chipurile, ne-am rezolvat problemele de infrastructură” a adăugat primarul.

Ion Lungu informează că va căuta variante de finanţare, dar că proiectul va fi început cu bani de la bugetul local.

„Vom vedea ce se întâmplă în perioada următoare… Vrem să începem acest proiect pe banii municipiul Suceava şi să vedem mai departe dacă putem prinde o altfel de finanţare” a concluzionat primarul.

Reamintim că, recent, Consiliul Local a aprobat planul de urbanism zonal pentru parcarea supraterană de pe strada Ştefan Tomşa. Conform acestuia, Strada Alexandru cel Bun va avea dublu sens până la str. Ştefan Tomşa. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI