La Memorialul Ipoteşti s-a încheiat Tabăra de scriere creativă

În perioada 1-7 august 2022, la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, instituţie în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Taberei de scriere creativă.

La cele zece ateliere, coordonate de Simona Popescu şi Ştefan Manasia, tinerii poeţi au avut posibilitatea să se familiarizeze cu un set de instrumente teoretice şi să-şi dezvolte abilităţile practice de scriere a unui text poetic, şi-au citit propriile texte, au participat la discuţii. Programul taberei a inclus şi vizitarea ghidată a Memorialului Ipoteşti, o vizită de documentare în Botoşani, un atelier la Lacul cu nuferi.

La Tabăra de scriere creativă de la Ipoteşti au participat poete şi poeţi din Arad, Botoşani, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Suceava, Timişoara, care au debutat editorial în ultimii ani sau care urmează să debuteze: Daniela Bejinariu, Andrei-Codrin Bucur, Victor Nicolae Ciobanu, Ioan Coroamă, Irina-Roxana Georgescu, Alexandru Higyed, Daria Maruseac, Luca Ştefan Ouatu, Ana Paraschivescu, Ana Pasanciuc, Alberto Păduraru, Alexia Plăcintă, Alexandru Turculeţ.

Programul educaţional al Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” include două tabere de scriere. Pentru elevii între 10 şi 18 ani, se organizează anual Incubatorul de lectură (ajuns, în 2022, la a cincea ediţie), coordonat de poeta Svetlana Cârstean.

În 2019, a avut loc prima ediţie a Taberei de scriere pentru tineri autori – Şcoala de vară „Gheorghe Crăciun” –, organizată în parteneriat cu Editura Paralela 45 şi avându-i coordonatori pe scriitorii Florin Iaru, Marian Ilea, Cosmin Perţa. La cea de-a doua ediţie a taberei, în august 2021, la iniţiativa criticului literar Al. Cistelecan, au participat poeţi care au debutat în 2020 şi au trimis volumele pentru concursul de acordare a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum. Atelierele au fost coordonate de poeţii Moni Stănilă şi Cosmin Perţa. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: