Senatorul PSD Ioan Stan:

În timp ce PSD caută soluţii pentru reglementarea pieţei de energie, pentru gestionarea pandemiei şi a economiei ţării, lideri ai PNL sunt interesaţi doar de funcţii politice

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marţi, că în ceea ce priveşte scenariul lansat de unii lideri PNL privind nerespectarea rotativei guvernamentale, aşa cum PSD şi-a asumat intrarea la guvernare într-un moment critic pentru ţară, tot aşa îşi va asuma şi funcţia de premier, la termenul convenit în protocolul coaliţiei.

„În primul rând, ceea ce înţelege cetăţeanul din astfel de situaţii este că acei liderii PNL sunt interesaţi doar de funcţii politice, în timp ce PSD caută soluţii pentru reglementarea pieţei de energie, pentru gestionarea pandemiei şi a economiei ţării. Iar în contextual actual este limpede că pentru români este mult mai important ca Guvernul să vină cu soluţii la aceste probleme, decât să discute despre împărţirea funcţiilor” a arătat Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean a menţionat că încrederea între liderii politici este liantul acestei coaliţii care trebuie să fie funcţională pentru a putea gestiona corespunzător problemele guvernării.

„În acest sens partidul nostru şi-a respectat toate angajamentele asumate şi în mod cert PSD nu va fi un factor care să afecteze relaţia de încredere existentă în Coaliţia de guvernare. Dar dacă preşedintele PNL Iaşi este mai interesat de funcţiile politice, atunci, înainte de a face scenarii privind politica de la centru, ar trebui mai întâi să răspundă de liderii penali pe care i-a promovat şi încă îi susţine PNL în conducerea administraţiei de la Iaşi şi ne referim aici la primarul în funcţie al municipiului reşedinţă de judeţ şi la preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi” a subliniat Ioan Stan.

Mai mult, liderul social democrat sucevean precizează că, în actuala situaţie funcţia de prim-ministru nu este un premiu, ci o sarcină dificilă.

„Este evident că în acest context extrem de greu, cu inflaţie globală, criză energetică europeană şi un război de uzură la graniţele ţării, funcţia de premier nu este un premiu politic, ci o sarcină foarte dificilă. Dar aşa cum PSD şi-a asumat intrarea la guvernare într-un moment critic pentru ţară, tot aşa îşi va asuma şi funcţia de premier, la termenul convenit în protocolul Coaliţiei” a concluzionat senatorul Ioan Stan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI