Municipiul Suceava este codaş la recenzare

> „Dacă sucevenii vor înţelege să se implice, în perioada următoare municipiul nostru va avea doar de câştigat” a transmis viceprimarul Lucian Harşovschi, adăugând că se va face tot posibilul ca procentajul să crească până duminică

 Recensământul nu a fost tratat cu maximă seriozitate de unii dintre suceveni, a opinat ieri, într-o conferinţă de presă, Lucian Harşovschi, viceprimarul reşedinţei de judeţ, precizând că duminică, 31 iulie, este ultima zi în care mai pot fi culese datele respective.

În aceste condiţii, municipiul Suceava este printre codaşii judeţului, cu un grad de realizare 83,25% din populaţia rezidentă estimată.

Harşovschi atrage atenţia că participarea la procesul de recenzare este foarte importantă, inclusiv pentru viaţa economică a comunităţii, deoarece în funcţie de numărul locuitorilor unei unităţi administrativ-teritoriale sunt operate distribuiri de fonduri de la bugetul statului, printre care şi cele din cotele defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale. De asemenea, la fiecare 1.000 de locuitori poate fi angajat un poliţist local, ceea ce poate însemna „securitate pentru cetăţeni”.

„Fac apel la suceveni să primească recenzorii până duminică, inclusiv, şi să sune înapoi, dacă au găsit bielete de înştiinţare lăsate în uşă” a subliniat viceprimarul.

Harşovschi precizează că în urma discuţiilor purtate cu factorii implicaţi, s-a decis ca până duminică 31 iulie, ora 20:00, să fie deschis punctul fix de recenzare de la sediul Direcţiei Judeţene de Statistică.

Viceprimarul reliefează că 96 de recenzori pe care îi are municipiul Suceava îşi vor face treaba în continuare, suplimentar, încă 15 angajaţi ai primăriei fiind angrenaţi în procesul de culegere a datelor aferente recensământului populaţiei şi locuinţelor.

„Sper ca sucevenii să înţeleagă că trebuie să ofere aceste informaţii. Încercăm ca până duminică să mai facem cât este posibil. Din punct de vedere financiar, contează foarte mult să fii într-un municipiu reşedinţă de judeţ cu peste 100.000 de oameni, pentru că orice echilibrare de bugete se face şi în funcţie de mărimea populaţiei. Dacă sucevenii vor înţelege să se implice, în perioada următoare municipiul nostru va avea doar de câştigat” a conchis Lucian Harşovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI