Veniturile proprii reprezintă doar 14,43% din bugetul judeţului Suceava

> În primul semestru din 2022, planul de încasări din această sursă a fost depăşit cu peste 57% > Funcţionării CJ şi a instituţiilor subordonate i-au revenit 71,31% din totalul plăţilor făcute

Judeţul Suceava şi-a realizat mai puţin de 80% din bugetul programat pentru perioada trecută din acest an. Aceasta potrivit informării referitoare la execuţia bugetului local la finele trimestrului al doilea, postată pe pagina oficială a Consiliul Judeţean. Astfel, în conformitate cu sursa citată, la 30 iunie 2022, veniturile totale încasate la bugetul local al judeţului s-au ridicat la 240,506 de milioane de lei, în comparaţie cu 307,098 de milioane de lei venituri totale programate, gradul de realizare fiind de 78,32%. Veniturile proprii realizate au fost de 81,10 de milioane de lei din totalul programat de 51,44 de milioane de lei la această categorie. Astfel, gradul de realizare a veniturilor proprii s-a ridicat la 157,66%, cu o depăşire de 57,66% a nivelului aprobat.

În totalul veniturilor încasate la bugetul local al judeţului Suceava, veniturile proprii (mai puţin cotele defalcate de la bugetul de stat) deţin o pondere de 14,43%, indicatorul reprezentând gradul de finanţare din această sursă de venituri. În ceea ce priveşte partea de cheltuieli a bugetului local al judeţului Suceava, în perioada la care ne referim, din cele 204,506 de milioane de lei plătite, funcţionării Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate i-au revenit 146,092 de milioane de lei, reprezentând o pondere de 71,31% din total.

La secţiunea de dezvoltare a bugetului local al judeţului Suceava, plăţile efectuate au avut valoarea de 58,78 de milioane de lei, acestea deţinând 28,69% din totalul menţionat mai sus. Conform Legii nr. 273 din 2006 a finanţelor publice locale, ordonatorii principali de credite ai instituţiilor publice locale au obligaţia publicării indicatorilor amintiţi pe pagina de internet a unităţilor administrativ-teritoriale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI