La Rădăşeni

Tone de mere aruncate în câmp pentru că nu este cerere!

> Oamenii nu vor să le ia nici pe gratis!

Producători de mere din zona Fălticeni au ajuns să-şi arunce producţia de anul trecut pentru că nu au ce să facă cu ea.

Unul dintre aceştia, Ionel Custrin, a cărui familie are o livadă de mere de peste un hectar, spune că a fost nevoit „să scape” de mere în câmp, pentru că nu le voia nimeni.

El a spus că este vorba despre mere din soiurile Golden sau Idared ţinute în beci, la frig, şi care sunt în continuare foarte bune, dar că oamenii nu vor să le ia nici pe gratis.

„Au stat la beci, dar nu am avut ce face cu ele şi le-am aruncat. Nu vrea nimeni să le ia, doar să le ducem noi” a spus Custrin.

El a estimat că, în ceea ce priveşte producţia de mere, anul acesta va fi foarte prost din cauza secetei şi că la fel va fi şi peste un an şi peste doi.

Custrin a mai spus că nici pentru ţuică nu-s dorite merele. El crede că s-a făcut prea multă ţuică în zonă pentru că sunt maldăre de mere în sat.

„Cred că în doi-trei ani tăiem livada şi lăsăm te-renul arabil” a spus pro-ducătorul.

El a arătat că nici lanţurile de magazine nu iau merele, pentru că producătorii din zonă sunt prea mici.

„Luna viitoare plec din ţară şi voi veni doar în vacanţe. Nu am ce să fac aici. Se pierd prea mulţi bani şi nu am ce să fac. Îmi pare rău să spun asta, dar asta e” a afirmat Custrin cu un gust amar după ce a fost nevoit să arunce circa patru tone de mere.

El a mai adăugat că alte circa 20 de tone de mere ale familiei au fost donate Ucrainei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI