Trofeul Electricianului

Toate cele trei locuri de pe podium, la categoria juniori, au fost adjudecate de elevii de la CT „Samoil Isopescu” Suceava

> La categoria ingineri, primul loc a ajuns la Suceava

După trei zile de probe teoretice şi practice, cei mai buni 30 de specialişti au fost premiaţi la cele 10 specializări de la etapa pe companie a concursului profesional „Trofeul Electricianului”, desfăşurat la Iaşi, săptămâna trecută.

Aflăm că la competiţia încheiată vineri, 15 iulie, au participat peste 120 de electricieni şi ingineri din Delgaz Grid şi 12 tineri electricieni de la licee de profil din zona Moldovei.

Electricienii Delgaz Grid au concurat la specializările: exploatare staţii de transformare, exploatare reţele de medie şi joasă tensiune, PRAM (protecţii şi automatizări), măsură energie electrică, montare şi reparaţii echipament primar 110 KV şi medie tensiune din staţii de transformare, montare şi reparaţii instalaţii de medie tensiune şi joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene şi subterane), defectoscopie linii electrice subterane de medie şi joasă tensiune, dispecer energetic de distribuţie.

La aceste secţiuni s-a adăugat – în premieră la nivel de companie, dar şi la nivel naţional – o nouă specializare, destinată inginerilor.

Evenimentul a inclus, pentru al şaselea an, şi Trofeul Electricianului Junior, secţiune la care au participat elevi de la patru unităţi de învăţământ care au clase cu profil energetic: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iaşi, Colegiul Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava şi Liceul „Ştefan Procopiu” din Vaslui.

Câte şase electricieni din Suceava şi Bacău, trei din Botoşani şi Neamţ, doi din Iaşi şi unu din Vaslui au urcat pe podium în aplauzele asistenţei.

La specializarea dispecer energetic de distribuţie, locul I a ajuns la Bacău, locul II la Suceava, iar locul III la Iaşi.

La secţiunea pentru ingineri, locul I a ajuns la Suceava, locul II la Vaslui şi locul III la Iaşi.

La Trofeul Electricianului Junior, toate cele trei locuri de pe podium au fost adjudecate de elevii de la Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava.

„Vă felicit pentru organizarea Trofeului, Delgaz Grid fiind singurul operator de distribuţie care a desfăşurat competiţia anul acesta, la fel ca şi anul trecut. Vă felicit pentru consecvenţă şi pentru efortul depus şi, nu în ultimul rând, pentru că sunteţi mereu la datorie pentru ca oamenii să beneficieze în casele lor de confortul dat de electricitate, fie că afară este caniculă sau ger, bate vântul sau plouă torenţial“ a declarat, la festivitatea de premiere, Cristian Secoşan, director general al Delgaz Grid.

„Am ajuns la finalul Trofeului 2022. Profesionalismul vostru s-a văzut atât în prestaţia şi rezultatele de la trofeu, cât şi în recentul raport ANRE, unde Delgaz Grid este clasată pe primul loc cu cea mai mică durată a întreruperilor în alimentarea cu energie electrică în rândul distribuitorilor din România. Felicitări!“ a spus Mihaela Cazacu, director general adjunct Delgaz Grid.

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului au fost prezenţi cu standuri expoziţionale producători de echipamente, materiale, dispozitive şi unelte, aparate de măsură specifice domeniului.

Competiţia a avut loc, urmând tradiţia, în preajma sărbătorii Sfântului Ilie, considerat patronul şi protectorul celor care activează în sectorul energetic.

„Trofeul Electricianului” este un eveniment de tradiţie, probabil cel mai longeviv şi de anvergură concurs profesional din România. Istoria de 45 de ani a competiţiei începe 1977 şi este strâns legată de Moldova şi de municipiul Iaşi, prima ediţie având loc la Iaşi, ne-au transmis organizatorii.

În cadrul festivităţii au fost premiaţi şi câştigătorii la alte două competiţii interne, un concurs de idei pe teme de sănătate şi siguranţă în muncă şi unul de dezvoltare şi implementare de măsuri pentru îmbunătăţirea performanţei proceselor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI