Primăria Suceava premiază „decariştii” la „capacitate” şi „bac”

> Cei 4 performeri la evaluarea naţională vor fi răsplăţi cu câte 3.000 de lei, iar cei 3 bacalaureaţi cu nota maximă vor fi recompensaţi cu câte 5.000 de lei

Autorităţile administraţiei publice locale vor acorda recompense financiare elevilor din unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Suceava care au obţinut media de 10 la examenele de evaluare naţională, respectiv de bacalaureat din anul 2022.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna iulie a CL se vor afla două proiecte de hotărâre în acest sens, cei 4 performeri la „capacitate” urmând a fi răsplăţi cu câte 3.000 de lei.

„Sigur, aşteptăm şi contestaţiile, şi vom intra, în luna iulie, cu aceste proiecte de hotărâre în Consiliul Local” a anunţat Ion Lungu, şeful municipalităţii sucevene. Cei trei bacalaureaţi de 10 din reşedinţa de judeţ vor avea parte de premii de câte 5.000 de lei, Lungu subliniind că, „promovarea performanţei în educaţie constituie un obiectiv de maximă importanţă pentru oraşul nostru”.

„Adresăm felicitări Colegiului Naţional «Ştefan cel Mare» care a avut promovabilitate de 100%, fiind în top la nivel naţional” a subliniat primarul Ion Lungu.

 Potrivit Legii nr. 1 din 2011, „statul şi alţi factori interesaţi susţin financiar activităţile de performanţă, de nivel naţional şi internaţional ale elevilor şi studenţilor”, „învăţământul putând fi susţinut prin burse, credite de studii, taxe, donaţii, sponsorizări, din surse proprii şi alte surse legale”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI