În cadrul POR 2021-2027

Municipiul Suceava pune pe masa ADR-NE un portofoliu de proiecte de dezvoltare regională de 100 de milioane de euro

> „Intenţionăm să semnăm primii contractele de finanţare la ADRNE, aşa cum am făcut-o şi data trecută” arată primarul Ion Lungu, subliniind că, în exerciţiul anterior, Suceava a avut „cel mai bun” grad de absorbţie din regiune

 În apropiata perspectivă a semnării acordului-cadru al Guvernului României cu Comisia Europeană de la Bruxelles, municipiul Suceava are deja pregătite proiecte de dezvoltare regională în valoare de 100 de milioane de euro. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, în urma unei discuţii „profesioniste şi constructive” purtate la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR-NE) de la Piatra Neamţ pe marginea portofoliului de proiecte care urmează a fi depuse în exerciţiul financiar 2021-2027 în cadrul Programului Operaţional Regional (POR).

„Având în vedere că are cea mai bună absorbţie din Regiunea de Nord-Est, municipiul Suceava a fost invitat primul la această discuţie. Am prezentat un portofoliu de 18 proiecte de valoare de 100 de milioane de lei pe care vrem să le depunem în cadrul POR” evidenţiază Ion Lungu, şeful municipalităţii sucevene. Edilul-şef informează că întocmirea documentaţiilor specifice se află într-un stadiu avansat, evidenţiind că, în ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional 2021-2027, reşedinţa de judeţ va avea o prealocare financiară de 55 de milioane de euro. Potrivit lui Lungu, în măsura în care fondurile iniţiale nu sunt consumate, în anul 2025 va avea a loc o redistribuire a finanţării, iar în competiţie se vor înscrie şi autorităţile administraţiei publice municipale sucevene.

„Suntem la faza de consultanţă şi studii de fezabilitate, dar vrem să facem şi proiectele tehnice, astfel încât până la sfârşitul anului să avem documentaţiile mature. Intenţionăm să semnăm primii contractele de finanţare la ADRNE, aşa cum am făcut-o şi data trecută. Avem proiecte consistente, lucrăm în continuare şi la altele, şi aşteptăm ca, deocamdată, să se deblocheze aceste finanţări. Într-o a doua etapă, în funcţie de cât de repede se mişcă lucrurile, din economiile la licitaţii, cât şi de la oraşele care nu au depus proiecte, o să mai fie o sesiune suplimentară în care, evident, ne vom înscrie” reliefează Ion Lungu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI