Senatorul Ioan Stan a anunţat că începe efectiv construcţia Autostrăzii A7

> Potrivit lui, ministrul PSD al Transporturilor a impulsionat procedurile în vederea începerii lucrărilor

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunţat, ieri, că un obiectiv extrem de important pentru milioane de români, asumat de PSD, este mai aproape de realizare.

„Începe efectiv construcţia unui nou segment al autostrăzii Moldovei – A7. Ministrul PSD al Transporturilor este cel care a impulsionat la maximum procedurile în vederea începerii lucrărilor şi pentru absorbţia banilor europeni alocaţi prin PNRR pentru această autostradă” a spus senatorul, care a menţionat că marţi s-a semnat primul contract de execuţie, pe tronsonul Mizil – Pietroasele, cu o lungime de 28,35 km, şi că există şi banii necesari.

Constructor pentru tronsonul Mizil – Pietroasele este o asociere româno-bulgară între SC Coni SRL  şi Trace Group, termenul de finalizare fiind 20 de luni.

Senatorul a precizat că tot marţi CNAIR a semnat şi contractul de finanţare din PNRR pentru întreg segmentul Ploieşti – Buzău, care este parte componentă a A7 şi că este asigurată finanţarea de 3,8 miliarde de lei, fără TVA, din PNRR,  pentru cei 63 km de autostradă dintre Ploieşti şi Buzău.

„În total sunt 13 tronsoane de construit, cu o lungime totală de 320 km. Sub acest aspect subliniem faptul că toate contractele de execuţie trebuie semnate până la finalul anului viitor, potrivit jaloanelor din PNRR, dar ministrul Transporturilor doreşte să încheie această procedură cu un an mai devreme, respectiv până la finalul lui 2022” a declarat Ioan Stan.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că autostrada Moldovei este prima autostradă din România care se va adapta cât mai mult normelor europene de mediu.

„Astfel va avea o amenajate pe traseu 24 de spaţii destinate încărcării autoturismelor electrice, vor fi plantate 65 de loturi de perdele forestiere antiînzăpezire  pe o lungime totală de peste 63 km şi pe o suprafaţă de 160 de hectare, iar drumurile tehnologice vor putea fi folosite şi ca piste pentru biciclete. După cum se vede, PSD demonstrează că se ţine de cuvânt, nu doar de promisiuni” a declarat Ioan Stan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI